MHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUSTAFA ÖZATA “NE YAZIK Kİ BİRLİK SAĞLANAMADI” DİYEREK, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI


 

mustafa-istifa


Aday adaylığının açıklanmasıyla birlikte Safranbolu’da büyük bir heyecan yaratan MHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özata teşkilatlar arasında konsensüsün sağlanamadığı gerekçesiyle aday adaylığından çekildi. Özata bu süreçte kendisine destek veren partili, partisiz herkese teşekkür etti ve bundan sonra da partisinin emrinde olduğunu ifade etti.

MHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özata’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;
Saygıdeğer Kamuoyuna;

Kamuoyundan gelen yoğun baskı ve İl Başkanımız Sayın Metin Demirel ile Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda ve ‘Safranbolu Belediye Başkan adayımız sensin’ tebligatı üzerine, geçtiğimiz hafta içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanlığına başvurumu yaptım.

Ancak geride bıraktığımız süreç içerisinde yapılan görüşmeler ve değerlendirmelerde adaylık noktasında il ve ilçe yönetimleri arasında gerekli konsensüsün sağlanamadığını gördüm.

Bu yola çıkarken birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak bir çalışma sonucunda partimizi zafere ulaştırmak, Karabük’te ki başarılarımıza yeni bir başarı ekleyerek Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyecilik anlayışını, partimizin gururu Rafet Vergili başkanımızla el ele vererek Safranbolu halkına da en güzel şekilde sergilemek istemiştim. Ancak geride bıraktığımız süreç içerisinde yaşanan gelişmelerde, zafere ulaşmakta ki kilit nokta olan birlik ve beraberliğin ne yazık ki sağlanamadığını gördüm.

Ülkemizin ve bölgemizin partimize ve davamıza her zamankinden fazla ihtiyacı olduğunun bilincinde bir kardeşiniz olarak, bundan sonra ki yaşamımda da partimin ve şehrimizin güzel insanlarının emrinde olduğumu ifade ediyor, Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığından çekildiğimi başta saygıdeğer dava arkadaşlarım olmak üzere, tüm kamuoyu ile paylaşıyorum.

Sözlerime son verirken, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde adayımızın ve teşkilatlarımızın maddi-manevi yanında olduğumu ifade ediyor, birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında üzerime düşen bir görev olduğunda ise göreve hazır olduğumu da bir kez daha tekrar ediyorum.

Gerçekleşecek seçimlerin memleketimize, milletimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni eder, tüm adaylarımıza başarılar dilerim.

 

Editör: Haber Merkezi