MHP’NİN 4 BAŞKAN ADAY ADAYI BULUNAN SAFRANBOLU’DA, TEŞKİLAT MEVCUT ADAY ADAYLARI ARASINDA MI TERCİH YAPACAK, YOKSA BAŞKA ARAYIŞLARDA DA GİRECEK Mİ..?


 

mhp-safranbolu-ne-yapacak



                                                              ANALİZ HABER


 

Milliyetçi Hareket Partisi, Safranbolu’da Mustafa Dizdar ismine endekslendikten sonra, Dizdar’ın vazgeçmesinin ardından ciddi bir boşluk yaşanmıştı.

Dizdar krizinin oluşturduğu boşluktan daha henüz kurtulamayan MHP Safranbolu ve İl Teşkilatı tekrar harekete geçti ve bazı çalışmalara başladı.

Mevcut da, Çetin İpek, Yusuf Ziya Kara ve Sebahattin Uzun’un aday adayı olduğu MHP’nin Safranbolu teşkilatında, son olarak Osman Aydın’ın da aday adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor.

İlçe Başkanı Ahmet Savaş’ın kesin olarak aday olmayacağını yakın çevresine ifade etmesiyle birlikte, il teşkilatının seçimlerde iddialı bir isimle girmek için çalışma yaptığı da ifade ediliyor.

MHP SAFRANBOLU’DA MUSTAFA EREN TARTIŞMALARI YAŞANIYOR

Safranbolu’da Mustafa Dizdar krizi ile yaşanan boşluğu gidermek amacıyla seçimlerde iddialı bir isimle girmeyi hedefleyen MHP İl teşkilatının bu arayışları nedeniyle, parti içinde “Mustafa Eren ile seçimi kazanırız” diyen bir kesimin oluştuğu belirtiliyor.

Öte yandan, Eren’in MHP’den aday gösterilmesi durumunda, parti tabanına ve seçmene bir şeyleri ifade etmekte zorluklar yaşanacağını savunanlar da çoğunluğu oluşturuyor.

MHP İLÇE BAŞKANI AHMET SAVAŞ SESSİZ

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş’ın tüm bu gelişmeler karşısında şimdilik sessizliğini koruduğu gözlenirken, en son yaşanan Mustafa Dizdar krizinden sonra Savaş’ın Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve görüşme sonrası Bahçeli’nin, Safranbolu’da aday belirlenmesi noktasında kendisinin son söz sahibi olacağını ifade ettiği söyleniyor.

İl Teşkilatı başka arayış içindeyken, Ahmet Savaş’ın mevcut aday adayları arasından aday seçilmesinden yana olduğunu da belirttiği ifade ediliyor.

SÜRPRİZ İSİM Mİ VAR..?

Mevcut aday adaylarının yanı sıra, Dr. Ali Akçay, İmren Lokumları sahibi Ali Özer ve Dr. Mustafa Altundal gibi bazı isimlerde adaylık konusunda geçmekte.

Tüm bu isimlerden başka, sıra dışı, MHP dışından olan ve çok konuşulacak bir ismin daha araştırıldığı söylentileri siyasi kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

İsmin sır gibi gizlendiği bu kişi ile ilgili çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde önümüzdeki günlerde kamuoyuna lanse edileceği de söyleniyor.