MHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÇETİN İPEK YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİNDE “SAFRANBOLU’DA EZBER BOZACAĞIZ” DEDİ


 

cetin-ipek-mhp-safranbolu 


MHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Çetin İpek bir basın bildirisi yayınladı.


İpek, yayınladığı basın bildirisinde, mevcut Başkan Necdet Aksoy'a yüklenirken, kamuoyu adına da iki soru soararak cevaplanmasını istedi.

MHP'nin Aday Adayı Çetin İpek'in yayınladığı basın bildirisi aynen şöyle;

 
“Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyen Milliyetçi Hareket Partisi, 30 mart 2014 te yapılacak seçimlerim startını vermiş ve artık sahaya inmiştir. Var gücüyle çalışan ve toplumun her kesiminden takdir toplayan siyasi anlayışını, Safranbolu’yu yönetme isteğini yine toplumun her kademesiyle paylaşmaktadır. Eylül 2012 de ilçemizi ziyaret eden Genel Başkanımızın ‘’Safranbolu’yu seçimlerde istiyorum’’ sözü partimizdeki herkesi harekete geçirmiş ve olanca gücüyle çalışmalara başlamıştır.

Safranbolu halkı şunu iyi bilmelidir ki; Bizler yapılacak olan seçimde Safranbolu’da ezber bozmaya kararlıyız. Buna inanıyoruz ve iman ediyoruz. Yüce Mevla’nın izniyle Dünya kültür mirası olan ilçemizi Kültür Turizmin başkenti yapmaya, sosyal - kültürel ve ekonomik alanlarıyla yaşanabilir bir şehir yapmaya talibiz. Yandaşın, kandaşın, partidaşın hizmetinde değil Safranbolu Halkının her daim hizmetinde olacağız. Toplumun her kesimine hitap eden ve herkesin kendinden bir şeyler bulacağı Milliyetçi Hareket Partisi bu göreve taliptir.

Yaşamsal projeleri Safranbolu için hazırlıyoruz. Sivil topum kuruluşları ve halkımızın istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan bu projeler Safranbolu’da yaşama isteğini ve yaşam standartlarını yükseltecektir. Sayın Rafet Vergili’nin Karabük’ün cehresini nasıl değiştirdiği aşikardır. Karabük Belediyesi ile el ele vermiş, beraber proje hazırlayan ve beraber halka hizmet eden iki abi kardeş belediyenin olması en çok halkımızın işine gelecek ve birilerinin bu bölgedeki oyununu bozacaktır.

Safranbolu halkının ve esnafının üstünde bulunan korku imparatorluğunu Milliyetçi Hareket partisi bozacaktır. Halkıyla barışık, Karabük Belediyesiyle uyumlu çalışarak belediyecilik anlamında ezber bozacağız.

Eski parayla 30 trilyonun üstünde belediyeyi borçlandıran, bu halkın öz malı olan alanları parsel parsel babalar gibi satan, 18. madde uygulamasıyla kul hakkı yiyen, SAKEM’in bütçesini ve faaliyet alanlarıyla ilgili kafalarda soru işareti bırakan, Misak-i Milli meydanına harcanan eski parayla, 1 trilyona yakın paraya karşılık yapılan havuzu dahi çalıştıramayan, yapılan parkta bulunan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazısını kaldırıp sonra bizlerin baskısıyla alelacele folyo ile yazıyı yapıştıran, ilçedeki bir çok yerde halkın tepkisiyle kaldırılan baz istasyonlarının Belediye binasının üstüne diken, Tarihi eski çarşı kesimindeki turizmi baltalayan ve çarşı esnafıyla bir araya gelemeyen, Safranbolu’da otopark sorununu çözemeyen, içme suyu pahalı, oteli ruhsatsız, halkın şehir içi ulaşımının sıkıntısını çözemeyen, pazaryerlerinin içler acısı olduğu, çöplerin ve çöp konteynırlarının hala sokaklarda görünür bir vaziyette olduğu Safranbolu’ya verilecek hesabınızın olduğunu sakın unutmayın. Belediye’ye veya taşeronlarına alacağınız işçileri bile partinize üye yaptınız. İş böyle iken demokrasiden, toplumsal barıştan ve hizmetten bahsetmeniz tirajı komiktir. Safranbolu sizlerden 30 Martta sandıkta hesap soracak ve gerekli cevabı verecektir.

Buradan halkın sabırsızlıkla beklediği iki soruyu yetkilere soruyorum.

  • Halkın arasında yoğun bir şekilde konuşulan Safranbolu Ulu Camisinin kilise yapılacağı ve mevcut Ulu camiye metropolit ve papaz ataması doğrumudur?


Doğru değil ise bunun halka bir an önce yetkililerce açıklanması şarttır. Eğer metropolit ve papaz ataması doğru ise Ulu Caminin kilise yapılması amaçlanıyorsa Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere tüm Safranbolu Camisine, dinine, milli ve manevi değerlerine sonuna kadar sahip çıkacaktır.

  • Karayolları arazisinde başlayan park çalışması ile ilgili proje hazırlanmış mıdır?


Hazırlandı ise yapılan proje nasıldır ve projenin içeriği nedir. Yapılan proje toplumun her kesimiyle paylaşılıp görüş alış verişi yapılmış mıdır?

Yok proje hazırlanmadıysa mevcut yerde bulunan ağaçlar neden kesilmeye başlamıştır.

Unutmayınız ki; ben yaptım oldu derseniz yine bu halkın parasını sokağa atarsınız. Safranbolu’ya yazık edersiniz.