MHP SAFRANBOLU TEŞKİLATINDAN BİR KESİM, İDDİALI ADAYLARDAN BİRİ OLAN MUSTAFA ÖZATA’YI KÜSTÜRMEYE ÇALIŞIYOR


 

mhp-safranbolu


Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe teşkilatının içinde bir kesim Mustafa Özata’yı “Ülkücü Değil” düşüncesi ile dışlamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Mustafa Özata üzerinde psikolojik baskılar kurarak, adaylıktan çekilmesi için uğraşanların gerekçesini “Ülkücü kökenli” olmaması olduğu belirtiliyor.

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Türkiye’nin birçok yerinde yaşanacağı gibi, Karabük il genelinde de seçmenin AK Parti’ye oy verecekler ve vermeyecekler olarak net bir şekilde ayrılacağı, AK Parti’ye oy vermeyeceklerin, MHP veya CHP’nin adaylarından hangisi kazanmaya daha yakın ve güçlüyse ona yükleneceğinin belirginleşmesine rağmen, Safranbolu’da yaşanılanlara bir anlam verilemiyor.

MHP’nin Safranbolu’da iddialı bir şekilde seçimlere girmesi beklenilirken, bazı partililerin aslında Rafet Vergili üzerinde yapılan küçük hesapların savunuculuğuna soyunmasına ise hiçbir anlam verilemiyor.

Safranbolu’da sağ ve sol seçmende karşılığı olan Mustafa Özata gibi bir aday adayının, çekilmesi için verilen uğraşıyı bazı kesimler, MHP’nin Safranbolu’da seçim kaybetmesi için görüyor.

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaşı'n ise partisi için büyük bir sınav verdiği, seçimler sonrası muhtemel bir başarısızlığın tüm faturasının kendisine kesileceği açıkça söyleniyor.

Tüm bu gelişmeler karşısında ise Karabük İl Teşkilatının ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin nasıl bir tepki göstereceği ise merakla bekleniyor.