20130819AW000529_02Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, meydanın yapımının Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline yetişeceğini söyledi


 

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, Meydan Projesinin Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline yetişeceğini açıkladı.

20130819AW000529_01Büyük bir proje yaptıklarını kaydeden Başkan Aksoy, “Meydan projesi çok hızlı yürüyen bir proje. Orada yaptığımız iş gerçekten büyük bir iş. Meydanın altına sosyal donatı alanları ekledik. Kulisler, elektrik pano odaları, özürlü ve normal WC’ler, o meydanı sürekli kullanabileceğimiz bir platform, meydan içerisinde fıskiyeli havuzlar olacak. Biz projeye Haziran’ın sonunda boşladık, normalde Haziran’ın başıydı. Burada bir aylık zaman kaybı var. Doğalgazın deprese edilmesi gündeme geldi, elektrik hatlarının deprese edilmesi gerekti, kanalizasyonlarla ilgili hatları deprese etmemiz gerekti, bunları yapacağımız sırada Haziran’ın neredeyse ilk 15 günü yağmur yağdı. Bundan dolayı bir gecikme oldu. Ramazan’ın başına yetiştiremediğimiz meydan Ramazan sonuna kaldı. Ama bugün yine oradaydım, festivale inşallah tamamlanacak büyük bir hızla devam ediyor. Burada yaptığımız büyük bir projenin parçası, son damlası. Birinci adımımız merkez parktı, ikinci parçası tuvaletin üzerindeki çevre düzenlemesi ve süs havuzuydu, meydandan Merkez Camii’ye kadar şehir estetiğini yansıtmak istiyoruz. Şehirlerin bazı noktalarına özel vurgu yapılır, burada Merkez Camii’dir. İnşallah bu projenin teslimi yetişmesi noktasında gayretlerimiz devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi