Safranbolu Belediyesi, Korumanın Başkenti ünvanına sahip şehri Karabük ve ilçelerinde ikamet eden vatandaşlara da tanıtmak için "Kendi Kentimde 1 Gün Turistim" etkinliği başlattı.

Safranbolu Belediyesi başlattığı yeni uygulama ile Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün diğer ilçelerinde ikamet eden vatandaşlara Safranbolu’yu tanıtacak. Her Çarşamda yapılacak ve 2 saat sürecek gezi ile, vatandaşlar üstü açık otobüs vasıtasıyla Safranbolu’nun önemli yerlerini görecek ve tanıyacak.

Gezi, saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda başlayarak Bağlar – Deretarla – Hıdırlık – Kazdağlı Meydanı - Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı güzergâhında tamamlanacak. Vatandaşlara, Hıdırlık’ta çay ikram edilecek. Sonrasında doğa yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşü Kazdağlı Meydanı’nda tamamlayacak ekip, üstü açık otobüs ile Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na bırakılacak. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan duyuruda, kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu bildirildi. Geziye katılmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında yer alan başvuru formunu doldurması ve Halk Masalarına teslim etmesi istendi. 

Safranbolu’yu tanıtmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Elif Köse, “Kentimizi önce kendi vatandaşlara tanıtmamız gerekiyor. Başlattığımız ‘Kendi Kentimde 1 Gün Turistim’ uygulamasıyla her Çarşamba 30 kişi ile yapacağımız gezide, bu amaca ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Başvuru Formunu indirmek için buraya tıklayın.

Editör: Haber Merkezi