SAFRANBOLU’DA GÜNLERDİR TEMİZLENMEYEN KARLI YOLLAR VE KALDIRIMLAR VATANDAŞLARI İSYAN ETME NOKTASINA GETİRDİ


 

safranboluda-kar-cilesi


Geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi aniden bastıran yoğun kar yağışı iki günde Karabük il genelinde hayatı durma noktasına getirmişti.

Karabük merkeze çok fazla kar yağmazken, ilçelerde kar kalınlığı 70-80 cm’yi bulmuştu. Safranbolu ilçesine de 50 cm’nin üzerinde yağan kar şehir merkezinde günlerdir çileye dönüştü.

Üç gün belirli aralıklarla süren kar yağışının ardından, ana arter yollar haricinde temizlenmeyen mahalle aralarındaki kar buzlanmaya dönüşünce vatandaşlar için büyük tehlike oluşturmaya başladı.

Geçtiğimiz Salı gününden bu yana kar yağışı olmamasına rağmen, mahallelerdeki yollar ve kaldırımlarda yaya ve araç trafiği tehlikeli bir şekilde sürüyor.

Beyaz çileden bıkan Safranbolulu vatandaş “Beş gündür ana arter yollar haricinde hiçbir mahallede belediye tarafından kar temizleme işlemi yapılmıyor. Günlerdir karlı ve buzlu yollarda çok sayıda trafik kazası olurken, düşüp yaralanan çok sayıda da insanlar var. Belediye yetkililerine şikayetlerimizi bildirmemize rağmen bir sonuç alamıyoruz.” Şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar.”