Karabük merkezde ve Safranbolu’da son günlerde hırsızlık olaylarının artması dikkatleri çekiyor.


 

Yaşanan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran yetkililer “ocak-mart ile nisan-mayıs aylarında hırsızlık olayları artıyor. Hırsızlık en çok 24.00-06.00 saatleri arasında gerçekleşirken, evden yapılan hırsızlık olaylarında salı, perşembe ve cuma günleri artış görülüyor.” Şeklinde uyarıcı bilgiler vermelerine karşın yaşanan hırsızlık olayları  emniyetin merceği altında.

“Veriler, gelir seviyesi yüksek kişilerin yaşadığı gelişmiş mahallelerde hırsızlığın daha çok meydana geldiğini ortaya koyuyor” şeklinde bilgiler veren konu uzmanları, “Ayın ilk haftasında ve son bölümünde de hırsızlık artış gösteriyor.

Türkiye'de yaşanan hırsızlık olaylarının yüzde 80'i kapıdan izinsiz girişler şeklinde gerçekleşiyor. Hırsızlar, tırmanamayacakları kadar yüksek mekanlara kapıyı ya da kilidi kırarak giriyor” diyorlar.

Karabük’te son günlerde özel bir bankanın üstünde ki iş hanında , Yine Karabük ve Safranbolu’da Noter’in bulunduğu iş merkezlerinde yaşanan soygun olayı ise hırsızlığın yeniden hortladığını gösteriyor.

Özellikle en işlek caddelerde ve merkezde mobeselerin bol olması da hırsızlara caydırıcı olmuyor  görüşünü paylaşan Vatandaşlarda Emniyetin son yaşanan hırsızlık olayları üzerinde şimdilik, ciddiyetle durduğunu belirtiyorlar.