SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, BEŞ YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE CİDDİ BİR MALVARLIĞI EDİNDİĞİNE YÖNELİK ŞAİBELERİ DUYMAMAZLIKTAN GELİYOR


 

HAKKINDAKİ İDDİALAR KARŞISINDA MALVARLIĞINI AÇIKLAMALI


 

necdet-malvarligi


2009 Yılında AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanı seçilen Necdet Aksoy ile ilgili beş yıllık görev süresince kendisi ve yakınları üzerine ciddi bir malvarlığı edindiği iddiaları, tarihi ve turistik ilçede çok konuşulmaya başlandı.

Beş yıl önce İstanbul’dan bir ceketi ile Safranbolu’ya gelen Necdet Aksoy’un kendisi ve birinci derecede yakınları üzerine çok sayıda arsa, daire ve dükkan edindiği iddiaları tam bir şaibeye dönüştü.

Safranbolu’da hemen hemen herkesin konuştuğu bu çeşitli iddialar karşısında Necdet Aksoy’un mal varlığını kamuoyuna açıklaması bekleniliyor.

Özellikle tarım arazilerinin imara açılması sürecinde, dönümlerce arsayı daha ucuza kapatıp, ardından imara açarak, 5-10 katı fazlasına satıp yüksek rantlar elde edildiği yönündeki iddialar uzunca bir süredir tarihi ve turistik ilçe Safranbolu’da konuşuluyordu.

Necdet Aksoy’un bu ve buna benzer ince uygulamalar ile kendi ve yakınları üzerine değeri milyon liraları bulan taşınmaz malvarlığı edindiği iddialarının çok uzun süredir konuşulmasına rağmen, seçimler öncesinde malvarlığını açıklayarak, bu şaibelere son vermesi isteniliyor.