Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline arama kurtarma eğitimi verildi


 

20130823AW000267_01Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen iki uzman, Safranbolu Belediyesi itfaiye personeline arama kurtarma, malzemelerin kullanımı hakkında eğitim verdi. Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde verilen eğitimde, uzman ekipler, itfaiyecilerin çalışmalarında mesai kavramı, zaman sınırı, görev yeri ve alanı gibi kavramlar olmadığını belirtti.

Yangın başta olmak üzere; deprem, toprak kayması, su ve sel baskını, trafik kazaları ile diğer olaylar sonucu meydana gelebilecek can kaybı, yaralanma ve maddi kayıplar konusunda detaylı bilgi verilen Safranbolu Belediyesi İtfaiye personeli eğitim ve yapılan tatbikatlarda başarılı performans sergiledi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Dakikaların hatta saniyelerin altın değerinde olduğu bir yangın olayında ya da bir trafik kazasında yapılması gereken doğru hareket tarzının bilinmesi, sahip olunan bilginin tatbik edebilir olunması can ve mal kayıplarına neden olan yangınların en az zararla atlatılmasında son derece önemlidir. Bu nedenle müdahale ettiği tüm yangın ve diğer durumlarda başarısından söz ettiren itfaiye müdürlüğü personelimize arama kurtarma malzemelerinin kullanımı ile ilgili de eğitimler verilmesini kararlaştırdık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden Uzman ekiplerin de katılımı ile bir dizi eğitim başlattık. İtfaiye müdürlüğümüzde verilen eğitimlerde de ekiplerimizin başarılı olduğunu görmek bizleri ziyadesi ile memnun etti. Arkadaşlarıma ve Ankara Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.