SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI VE AK PARTİ ADAYI NECDET AKSOY İLE İLGİLİ SEÇİM ÖNCESİ MUHALİFLERİN DİLE GETİRDİĞİ YOLSUZLUK VE RANT İDDİALARI, CİDDİ BOYUTLARDA


 

AKSOY AYLARDIR BU SUÇLAMALAR KARŞISINDA SESSİZ


 

necdet-iddialar


Safranbolu Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Necdet Aksoy hakkında seçimler sırasında çıkan iddialar dikkat çekici boyutlara ulaştı.

2009 Yılından bu yana Safranbolu Belediye Başkanlığı yapan Necdet Aksoy, kendisi ve yakınlarına rant elde ettiği, yolsuzluklarda bulunduğu yönündeki suçlamalar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyordu.

Sandık başına gitmeye iki hafta süre kala, Aksoy hakkındaki yolsuzluk ve rant iddiaları ilçede gündem konusu olmaya başladı.

Yeni yapılan binalarda imar ile ilgili imtiyazların tanındığı ve imara yeni açılan arsaların daha önceden ucuza toplanarak, ciddi rantlar elde edildiği yönündeki iddiaları, diğer partilerin adayları tarafından seçmenlerle yaptıkları her toplantıda dile getiriliyor.

Belediye’ye iş yapan firmaların yandaşları olduğu, bu kişilere yapılan ödemelerin gereğinden fazla yapıldığı yönündeki iddiaları da dile getiren adaylar, bu iddiaları ayrıntıları ile mahalle ve ev toplantılarında anlatıyorlar.

BAŞKAN AKSOY, SUÇLAMA BATAĞINDA VE HALA SESSİZ

2009 Yılında sırtında bir ceketi ile gelen ve bu ilçede hiçbir taşınmaz malı bulunmayan Başkan Necdet Aksoy’un kısa sürede 2-3 daire sahibi olduğu, yurt dışındaki bir yakının üzerinden noter evrakı ile 5 yıl içinde milyonlara varan arsa, daire ve dükkan sattığı iddiaları,  diğer adaylar tarafından son konuşulan propagandalar arasında yer alıyor.

ŞAİBE VE BELEDİYECİLİK

Özellikle MHP Safranbolu Adayı Mustafa Özata’nın “Şaibesiz Belediyecilik” sloganı ile seçim çalışmalarını yürütmesi, Safranbolu Belediyesini adeta rant ve yolsuzluk çukurunda gibi göstermeye başladı.

Öte yandan belediyeciliği iyi bilen, CHP Safranbolu Adayı Mustafa Eren’in de seçimde politik söylemlerini Necdet Aksoy’un, kendisi ile yakınlarına rant sağladığı ve yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine kurması da, Safranbolu Belediyesi ile birlikte Aksoy’un imajına büyük bir leke vurmaya başladı.

AKSOY HALA SESSİZ

Seçim gününe yaklaşılan her geçen gün sertleşen seçim çalışmaları çerçevesinde, Necdet Aksoy hakkında dile getirilen bu yolsuzluk ve rant iddiaları hakkında, hiçbir şey yokmuş gibi sessiz kalması ise Safranbolu seçmeninin kafasındaki soru işaretini daha da derinleştiriyor.