Safranbolu Belediyesi tarafından büyük bir başarı ile sürdürülen ve Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Fotoğraf Yarışmasında başvurularında sona yaklaşılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl 23'üncüsü düzenlenecek olan festivalde belgesel dalında olduğu gibi fotoğrafta da önemli bir katılımın olduğunu söyledi.

22 yıldır başarı ile sürdürülen festivalin Safranbolu’nun tanıtımına katkısın yadsınamaz olduğunu kaydeden Başkan Köse, “Festivalimiz kapsamımda düzenlenen yarışmalar ile de kentimizin çok sayıda belgesel ve fotoğraf sanatçısının ziyaret ettiğini görüyoruz. 10 Mayıs 2022 tarihinde mesai bitimi ile sonra erecek olan fotoğraf yarışması da bu güzelliklerden bir tanesi. Katılımcıların verilen tarihlere kadar eserlerini bizlere ulaştırmaları gerekiyor. Bu yıl Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışmalarının yanı sıra, Belgesel Film Yapım Destek Yarışması da düzenliyoruz. Burada amacımız belgesel yapımını teşvik etmek.” diye konuştu.

Yarışmaya katılmak isteyen fotoğraf severler ve fotoğraf sanatçıları 10 Mayısa kadar www.altinsafran.org adresinden başvuru yapabilecekler.