Safranbolu Belediyesi, ilçenin giderek büyüyen ve nüfusu gün geçtikçe artan mahallesi Esentepe’de park yapımına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekibinin yaklaşık 1500 m2 alanda sürdürdüğü çalışma, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün koordinesinde devam edecek.

Oyun ve oturma alanları, fitness aletleri ve yürüyüş yolunun bulunacağı parkta, peyzaj düzenlemesi de yapılarak vatandaşların doğal bir ortamda eğlenebilmesi ve dinlenebilmesi sağlanacak. Bununla birlikte, parkta Fotoğraf Sanatçısı Rahmetli Hüseyin KARATAŞ’ın ismi yaşatılacak.

Konu ile ilgili konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu’muzu güzelleştirmeyi; ilçe halkımızın taleplerini yerine getirmeyi önemsiyoruz. Bu amaçla, park isteğinin en yoğun olduğu Esentepe Mahallemizde bir çalışma başlattık. Parka, çok sevdiğimiz Hüseyin KARATAŞ’ın ismini vereceğiz. Bu vesile ile onu bir kez daha rahmetle anıyorum. Burası tamamlanınca Barış, Bağlarbaşı, Cemal Caymaz, 15 Temmuz, Babasultan ve İsmetpaşa Mahallelerimizde park yapımına devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.