MUSTAFA EREN, KENDİ KÖYÜ OLAN YAZIKÖY’DE HEMŞERİLERİNE İSYAN ETTİ


 

EREN “GEÇMİŞTE BANA SAHİP ÇIKMADINIZ, HELAL OLSUN”


 

eren-yazikoy


CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, kendi köyü olan Yazıköy’de il genel meclis üyelerine destek verdi. Eren, burada yaptığı konuşmada çok ağır konuştu.

CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, araç konvoyu ile birlikte Yazıköy’e giderek burada il genel meclis üyesi adaylarına destek oldu. Geçen seçimlerde köy halkının kendisine destek vermemesine tepki gösteren Eren, “Ben kendi adıma oy istemiyorum sizden, bana oy vermeyin. Ama sizin insanınıza sahip çıkan bu arkadaşlarımıza sandıkta oy verin” dedi.

Köy halkını hiç mahcup etmediğini belirten Eren, ancak kendi köylüsünün kendisini mahcup ettiğini kaydetti.

Kendi belediye başkanlığı döneminde köyde işsiz kimseyi bırakmadığını belirten Eren Yazıköylülere şöyle konuştu;

“Bizim gençliğimizde demir çelikte iki vardiya vardı burada. İki vardiya dolusu arkadaşımız çalışırdı, ağabeyimiz çalışırdı. Şimdi bu boşluğu Metin Çakır arkadaşımız doldurdu. Köyümüzde onun işletmelerinde çalışan onlarca insanımız var. Geçmişte bana sahip çıkmadınız, helal olsun ben bir şey demiyorum. Ama bu arkadaşımız şuanda buradaki insanlarımıza ekmek veriyor aş veriyor, sizin en yakın ulaşabileceğiniz insan. Ben kendi adıma oy istemiyorum sizden, bana oy vermeyin. Ama sizin insanınıza sahip çıkan bu arkadaşlarımıza sandıkta oy verin. Yıllarca ben hep memleketim için mücadele ettim. Sizin sorunlarınız için mücadele ettim, KARDEMİR için mücadele ettim. Benim belediye başkanlığım döneminde köyde bir tane işsiz arkadaş bırakmadım. Ama sandıklar açıldığında, Safranbolu’da herkes Yazıköy sandığını sorduğunda hep beni mahcup etiniz. Bu arkadaşları mahcup etmeyin. Siz görevinizi yaptınız beni mahcup etmekle, ama şuanda buradaki işsiz arkadaşlarımıza ekmek veren bu arkadaşlarımızı mahcup etmeyin. Belki benim bu siyasette benim sizinle yapacağım son konuşma. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, ama benim vasiyetim olarak kabul edin, bana sahip çıkmayan arkadaşlarım hemşerilerim cenabı Allah benim canımı aldığında, bu musalla taşına benim cenazem geldiğinde lütfen benim salımın altına girmeyin. Ben sizi hiç mahcup etmedim, bir tane işsiz arkadaş bırakmadım belediye başkanlığım dönemimde, herkese aş verdi, ekmek verdim. Ne kabahatim vardı da sandıkta ‘Hayır’ dediniz. Hiç tanımadığınız eren-yazikyinsanlara oy verdiniz. 10 günden beri 3 tan cenaze kalktı buradan, kim sahip çıktı size benden başka? Ama ben yine vazifemi yapacağım, Allah bana yine bu görevi nasip ettiğinde ben yine işsiz arkadaşlarıma sahip çıkacağım, köyüme sahip çıkacağım, ben bu toprakların insanıyım. Siz bana ne kadar yanlış yaparsanız yapın, hep ben doğruyu yapacağım. Yıllardan ben size doğru olanı söyledim, ama siz tanıdığınıza bildiğinize değil, hiç tanımadığınız insanlara oy verdiniz. Bu benim ayıbım değil, ayıp kiminse herkes üzerine alınabilir. Kimse benim söylediklerimden alınganlık yapmasın. Ben sizin yaptıklarınızdan alınmadım bugüne kadar, hep siz beni mahcup ettiniz ben sizi mahcup etmedim.”

Editör: Haber Merkezi