Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen "23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında "En İyi Restore Edilen Ev" ödülü sahibine teslim edildi.

Cemal Caymaz Mahallesi'nde yaklaşık 200 yıllık olduğu belirtilen Mehmet Yıldırım'a ait 3 katlı eve, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile ev sahipleri, "En İyi Restore Edilen Ev" plaketini çaktı.

Türköz, burada yaptığı konuşmada, Safranbolu'nun bu tarihi evleri ve onları korumadaki başarısıyla UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer aldığını söyledi.

Köse ise festivalin bir amacının da tarihi yapıları korumak, gelecek kuşaklara aktarmak olduğuna dikkati çekerek eve sahip çıkan Yıldırım ailesine teşekkür etti.

Ev sahibi 80 yaşındaki Yıldırım ise çocukluğunun atalarından kalan bu evde geçtiğini belirterek konutu gelecek kuşaklara aktarabilmek için restore ettiklerini anlattı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra evi gezdi.

Öte yandan festivalin ikinci gününde, belgesel gösterimleri ve "Geçmişten Günümüze Türkiye'de Belgesel Sinema" söyleşisi yapıldı.