Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin daha yeşil bir Safranbolu düşüncesi ile yola çıktığı ağaçlandırma çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. 
Bu kapsamda daha önce fidanlarının dikildiği Sağlık Çalışanları ve İz Bırakan Kadınlar Koruluğunun ardından şimdi de Emekli Öğretmenler Koruluğunda fidanlar toprakla buluştu.

Bağlarbaşı Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Köse’nin yanı sıra Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve emekli öğretmenler katıldı.

Safranbolu Blediye Başkanı Köse fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Koruluk düşüncesi daha önce genelde vefat edenler, Safranbolu’ya hizmet edenler için çeşmeler yapılırdı. Ben bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Üstelik su günümüzde o kadar değeri ki boşa akıtacak bir damla suyumuz yok. İklim değişikliği de hepinizin malumu. Biz düşündük ve her tarafın betonlaştığı şu dönemde Safranbolu’muzun her tarafını yeşillendirelim, ağaçlandıralım.”

Bunu yaparken anlamlandırmak istediklerini kaydeden Başkan Elif Köse,” Yapacağımız korulukların bir anlamı olsun istedik ve ilk koruluğumuzu Safranbolu’da iz bırakan kadınlarımıza diğerini ise sağlık çalışanlarımıza hediye ettik. Bu gün de siz değerli öğretmenlerimizin adına bir koruluğu Safranbolu’ya kazandıracağız. Ağaçlarımız bir miktar büyüdükten sonra bu alanlarda düzenlemeler yapacağız. İnsanlar gölgesinde oturduklarında sizleri anacaklar. İnşallah çok daha fazla fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız” dedi.  

Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Hüseyin Akyol’un yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Başkan Köse ve Öğretmenler fidan dikimine geçti. 

Yapılan ikramların ardından etkinlik sona erdi. 


 

Editör: Haber Merkezi