Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek Milli Mücadeleyi başlattığı ve Cumhuriyetin ilanının ardından Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Dünya Miras Kenti Safranbolu’da, Safranbolu Belediyesinin hazırladığı etkinliklerle büyük bir coşku ile kutlandı. 

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Safranbolu Belediyesi Müzik Okulu Öğrencilerinden oluşan gurubun konseri ile başlayan etkinlikler Safran Ekspes Gurubunun muhteşem konseri ile devam etti. 

Belediye başkanı Elif Köse’nin yalnız bırakmadığı genç müzisyenler salonu dolduran Safranbolululara güzel bir müzik ziyafeti verdiler. 

Konserlerin ardından Leyla Dizdar Kültür Merkezinden başlayan ve Misak-ı Milli Demokrasi meydanında son bulan Gençlik Yürüyüşüne geçildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ve marşların söylendiği yürüyüşün sonunda Müzisyen Burak Uzunkara’nın verdiği konser ile gençler bir kez daha coştu.

Program Atatürk anıtında çekilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Etkinliklerin ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağanı olan bayramı o’nun güvendiği ve Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gençlerin gözlerindeki ışığı, coşkuyu gördükçe geleceğe daha da büyük bir güvenle baktığını ifade eden Başkan Köse, “ Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olacak, güzel bir gelecek bırakmak için var gücümüzle çalışacak, Atamızın ışığında yürümeye devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi