AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Safranbolu ilçesinde bulunan Değirmencik Köprüsü’nün ihalesinin tamamlandığını ve Mayıs ayı içerisinde firmaya yer tesliminin yapılacağını açıkladı.

Güneş ve Ünal ortak yaptıkları açıklamada, 

“Geçtiğimiz yıl Safranbolu köylerini ziyaret kapsamında incelemede bulunduğumuz Değirmencik Köprümüzün durumunu yerinde görmüştük. Köprü günümüz şartlarında hizmet vermek için yetersiz kalmıştı ve oldukça yıpranmıştı. İl Özel İdaremiz kanalıyla burayı nasıl yaparız onu planladık. İller Bankasından burası için ödenek talebimiz oldu. O ödeneğimiz geldi ve Özel İdaremiz ihale sürecini Ocak ayında tamamladı. Köprümüz 2021 yılı içerisinde tamamlanacak. 16 köyümüz bu köprüden faydalanacak ve işlerini oldukça kolaylaştıracak. Biz özel İdaremize ve yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Köprünün köylülerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandılar. 

Değirmencik Köprüsü

İlk olarak 1970’li yıllarda yapılan Değirmencik Köprüsü o dönemde 3,5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda planlanmış. Yeni yapılacak Değirmencik Köprüsü araçların geçişi halinde yayaların da rahatça yürüyebileceği şekilde 7 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda olacak.