Safranbolu’da yaklaşık 60 yıldır kullanılan vahşi depolama tesisinde 19 Temmuz günü çıkan yangın Safranbolu Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu 7 gün sonra söndürüldü.

Safranbolu belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Orman İşletmesi Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi personeline teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yangının ilk çıktığı günden itibaren gerekli müdahalenin yapıldığını söyleyerek, “Bu süreçte 40 kişilik bir ekiple çalışarak 20 araç, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bir yangın müdahale helikopteri ile yaklaşık 3 bin ton su harcayarak yangını söndürdük. Yine Belediyemize ait dozer, loder, beko loder, greyder, itfaiye araçları, tankerler, kamyonlar ile yangına müdahale edildi" dedi.

20130727AW000482_02Buranın bir vahşi depolama tesisi olduğunu dile getiren Başkan Aksoy, bu alanın çöplerin üst üste yığılması ile oluşan bir alan olduğunu, çevre açısından da ciddi bir risk taşıdığını, buradaki riskin bir an önce son bulabilmesi için Karabük’te yapımı devam eden modern depolama tesisinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Depolama tesisinin bir an önce bitirilmesi halinde Safranbolu Belediyesinin bu alan ile ilgili ıslah çalışmaları hazır. Hatta projenin uygulanması için mali kaynağımızda hazır. Projeyi Kocaeli Üniversitesi hazırladı ve şu anda Çevre Bakanlığımızdan da gönderilen mali kaynak Özel İdaremizin hesaplarında bekliyor. Burasının ıslahı ile ilgili çalışmalarımıza bir an önce başlamak istememize, ancak Karabük’te yapımı süren tesisin de bitmemesi nedeni ile çöp dökmeye mecburen devam ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi