SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ 5 GÜNDÜR


ARALIKSIZ YANIYOR


 

s.bolu-copluk-yangini-ana-foto


Karabük’ün Safranbolu ilçesi şehir çöplüğü 5 gündür aralıksız yanarken, ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Safranbolu şehir çöplüğünde 5 gün önce çıkan yangın aralıksız devam ediyor. İki dozer eşliğinde yanan bölgelere toprak atılarak müdahale edilirken, ortaya çıkan duman ise çevre mahallelerdeki vatandaşları rahatsız ediyor.

s.bolu-copluk-yangini-3Havaların sıcak olması nedeniyle yangın söndürülemezken, ekipler de aralıksız söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Çöplükten çıkan duman rüzgarın etkisiyle Bostanbükü köyü ve 100. Yıl Mahallesi üzerine gitmesi nedeniyle köy ile mahalle halkı dumanlardan şikayetçi. Dumanın ve pis kokunun bu yerleşim yerlerine kadar gitmesi nedeniyle vatandaşlar yetkililerden çözüm bulmalarını istedi.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır ve Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Cumhur Onkardeşler, çöplük alanına giderek incelemelerde bulundu.

s.bolu-copluk-yangini-1Belediye ve Çevre Müdürlüğü yetkililerine göreve çağıran İlçe Başkanı Abdullah Çakır “Safranbolu çöplüğünde günlerdir devam eden yangın maalesef söndürülememiştir. KARDEMİR, Karabük Belediyesi ve Safranbolu Belediye ekiplerinin yanında orman yangınına müdahale helikopteri de bulunurken, devam eden yangının hala söndürülememesi düşündürücüdür. Çöplük yangını konusunda tecrübeli uzman ekiplerin kentimize gelip yangın söndürme çalışmalarına eşlik etmesi konusunda yetkililerin çalışma yapması gerekiyorsa bunların sağlanması gerekmektedir. Bostanbükü ve 100. Yıl mahalleleri günlerdir yoğun duman ve plastik kokuları solumak zorunda kalmaktadırlar. Belediye yetkililerinden alınan bilgilerde yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği söylenmekte, ne zaman söndürüleceği konusunda bilgi verilmemektedir. Yangının bir an önce söndürülebilmesi konusunda belediye başkanımıza çağrıda bulunuyor, konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi