Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin daveti üzerine ilçemize gelen Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Spina Bifida Hastalığı ve Folik Asit Eksikliği hakkında konferans verdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Safranbolu Rotary Kulübü Başkanı Sevgi İyibar ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Rotary Kulübü Başkanı Sevgi İyibar desteklerinden ötürü Başkan Elif Köse’ye teşekkür etti.

Belediyelerin görevlerinden bir tanesinin de sosyal yardıma ihtiyacı olanların yanında olmaktır diyerek konuşmasına başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Bu nedenle ortak bir amaç için buradayız. Birlikte hareket e3tmeye de biz varız. Bu konu çok önemli. Hamilelik öncesi Folik asit almanın ne kadar önemli olduğunu  mutlaka bilmemiz lazım” dedi.

Belediye ve rotary kulübü olarak konu ile ilgili hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtacaklarını belirten Başkan Köse; “Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu’na bizleri kırmayarak böylesi önemli bir konuda bilgiler verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Spina Bifida hastalığının kalıtsal değil doğumsal bir hastalık olduğuna dikkat çeken ve bu hastalığın ortaya çıkmasında büyük oranda folik asit eksikliğinin etkili olduğunu söyleyen Çobanoğlu şöyle konuştu; “Spina Bifida, doğumsal olarak ortaya çıkan hastalıklardan birisi. Annenin gebe kalmadan önceki üç ay ve sonrasındaki üç ay içinde folik asit eksikliği nedeniyle meydana gelen bir hastalık. Bu nedenle genç kadınlarımızın folik asitli yiyeceklere ulaşması son derece önemli.”

Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu sözlerini şöyle noktaladı; “Bu konuda emek veren Başta Belediye Başkanımız Sayı Elif Köse hanımefendi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."
Konferansın sonunda Başkan Elif Köse Konuklara teşekkür plaketi ve Safranbolu’ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi