ÇİN’DE ULUSAL YAYIN YAPAN THE TRAVEL CHANNEL SAFRANBOLU’DA ÇEKİMLER YAPTI. TV KANALI İÇİN KINA GECESİ DÜZENLENİRKEN, KINA GECESİNİN GELİNİ ÇİNLİ BAYAN MUHABİR OLDU.

 

20121221AW000185_01Çin’de ulusal yayın yapan The Travel Channel Safranbolu’da çekimler yaptı. TV kanalı için kına gecesi düzenlenirken, kına gecesinin gelini Çinli muhabir oldu.

Safranbolu’nun tarihi güzelliklerinin yanı sıra insanlarının sıcakkanlılığı misafirperverliği ile de mükemmel bir kent olduğunu vurgulayan The Travel Channel ekibi, daha önce resimlerini gördükleri Safranbolu’ya yeniden geleceklerini, gittikleri her yerde Safranbolu’yu anlatacaklarını ifade ettiler.

Gün boyunca Safranbolu’da çekimler yapan ekipin, akşamki program konuğu ise, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy oldu. Başkan Aksoy, kanal çalışanlarının sorularını yanıtlarken Safranbolu ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Safranbolu’nun dünyada özgün olarak korunan en büyük şehir olduğu dile getiren Aksoy, şehrin orijinal hali ile bu günlere geldiğini, aynı şekilde korunduğunu, bunun yanınd20121221AW000185_03a gerek safran bitkisi, gerekse çavuş üzümünün bu dokuya ayrı bir lezzet, ayrı bir zenginlik kattığını söyledi. Safranbolu kültüründen ve tarihinden de örnekler veren Başkan Aksoy, TV yapımcılarına bir de sürpriz yaparak Safranbolu Kına Gecesi programı hazırlattı.

Safranbolu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından SAKEM’de düzenlenen Kına Gecesinin gelini ise yine Çin televizyon ekibinin bayan muhabiri oldu.

Belediye Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra Çin’li geline kına yakıldı. Gece boyunca Safranbolu ve Safranbolu insanına hayranlıklarını gizleyemeyen ekip teşekkür ederek buradan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi