CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde esnafları gezdi


 

20130912AW000539_03Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, beraberinde CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayları Cumhur Onkardeşler ile Bülent Türkoğlu ve partililer ile birlikte çarşı, pazar esnafını ile sanayi esnafını gezdiler.

Safranbolu’nun Cumhuriyet’in önemli kentlerinden biri olduğunu belirten Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, “Safranbolu’da olmaktan mutluyuz, kendimizi misafir olarak kabul etmiyoruz, ev sahibi olarak kabul ediyoruz. Bartın ve Zonguldak milletvekilleri olarak buradayız. Zonguldak, Bartın, Karabük Cumhuriyet’in ilk şehri, Cumhuriyetle birlikte büyüdü, serpildi, gelişti Cumhuriyeti de geliştirdi. Cumhuriyet’in en önemli kenti oldu, Safranbolu Cumhuriyet’in en önemli kentinin yanında Dünya Miras Listesi’nde olarak dünyanın da en önemli kentinden birisi olmuştur” dedi. Görevlerinin halkın sıkıntıların dinlemekten öte çözmek olduğunu kaydeden Köktürk, şöyle konuştu:

20130912AW000539_02“Safranbolu’da ki yurttaşlarımızın önerilerini eleştirilerini Ankara’ya doğru yansıtmak için esnaflarımızı, pazar esnafımızı ziyaret ettik. Onların sosyal, ekonomik yaşamla ilgili sorunlarını dinledik. Türkiye’de oluşturulmak istenen ekonomik tabla gerçeğe uygun mu bunu göreceğiz. Safranbolu’da böyle güzel bir günde olumsuz tablo çizmek istemiyoruz. Ama sıkıntıları da görüyoruz. Emeklilerimizin ne kadar sıkıntılar içinde olduklarını biliyoruz. Bizler halkın temsilcileri olarak bu sıkıntıları dinlemenin ötesinde çözmeye çalışmak, halkımızla beraber bu sorunları ortadan kaldırmak. Biz inşallah Ekim ayında başlayacak yeni dönemde ilk önce kendi bölgemizin bunları Bartın Zonguldak Karabük olmak üzere bütün sorunları parlamentoya yansıtmaya çalışacağız.”

20130912AW000539_04CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da, ekonomik krizin esnafları etkilediğini öne sürerek, “Zonguldak milletvekilimiz ile birlikte Safranbolu’da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Safranbolu’nun bizim için ayrı bir yeri var. Bartın, Karabük ve Safranbolu Zonguldak’ın ayrı ayrı ilçeleriydi. Sonra Karabük, Bartın il oldu, o büyük Zonguldak’ın evlatları olarak misafir olarak değil ev sahibi olarak bulunuyoruz. Safranbolulu hemşerimizle bir araya gelerek, onların sorunlarını, sıkıntılarını birebir dinlemek. Esnaflarımız yaşanan ekonomik krizden çok etkilendiklerini, siftah yapamadan kepenklerini kapattıklarını dile getirdiler. Siyasi iktidarın bir söylemi var, ‘Çin’den sonra dünyanın en çok gelişen ülkesiyiz’ diyorlar. Büyüyen, zenginleşen Türkiye’den bahsediyorlar ama Safranbolu7da da gördük ki, vatandaşımız bu büyümeyi yaşam anlamında hissedemiyor. Dolayısıyla Safranbolu’da ki esnafımız da mağdur, emeklimiz de mağdur. Bu sıkıntıları dile getirmek çözmek bizim görevimiz. Bu sıkıntıları Meclis’te dile gündeme getiriyoruz. Bizim bu dile getirdiğimiz sıkıntılar, sorunlar iktidar tarafından görünmüyor. Bize ‘Siz sokağa çıkmıyorsunuz herhalde’ diyorlar, bizde Safranbolu’dan söylüyoruz, onlar bir soka çıksınlar, esnafımızı, emeklimizi bir dinlesinler gerçekten söyledikleri gibi bir zenginlik vatandaşın yaşam alanına yansımamıştır. Her seferinde şikayet ediyoruz, her seferinde yakınıyoruz ama ne oluyorsa sandığa gidildiğinde yaşanan sıkıntılar unutuluyor, yapılan tercihler yanlış çıkıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi