CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN, SAFRANBOLU BELEDİYESİNİN BİR RANT KAPISI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜNÜ VE BUNUNLA İLGİLİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÜNDEMİ SARSACAK AÇIKLAMALAR YAPACAĞINI SÖYLEDİ


 

eren-bomba


Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren, Safranbolu Belediyesi’nin birilerinin çiftliği haline geldiğini iddia etti.

Belediyenin rant haline geldiğini belirten Eren, rant derken neyi kast ettiklerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Safranbolu Belediyesi’nin birilerinin çiftliği olmaktan kurtulacağını belirten Mustafa Eren şunları söyledi;

“Esnaf ziyaretleri yaparak, insanlarımızla sohbet ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz, halkımızın teveccühü her zamanki gibi çok güzel. Safranbolu’da hemşerilerimiz, cefakar, kadir kıymet bilen insanlardır. Yapılanları biliyorlar, yapacaklarımızın neler olabileceklerini onlara anlatıyoruz. Onlarda bizim geçmişte yaptıklarımızı göz önüne alarak yapacaklarımız konusunda gerekli destekleri veriyorlar. Listelerimiz yeni beli oldu, ekipte bulunan arkadaşlarımızla çalışmalarımızı hızlı şekilde sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki 30 Mart’ta güzel bir sonuç alacağız. Ben hep şunu söylüyorum, biz Safranbolu’da hizmete talibiz, Safranbolu’nun rantına değil. Önümüzdeki süreç içerisinde ‘rant derken’ neyi kast ettiğimizi halkımıza tek tek anlatacağız. Safranbolu Belediyesi artık birilerinin çiftliği olmuş. İmar yönünden ve diğer yönlerden birilerinin çiftli olmaktan kesinlikle kurtulacak. Bunu söylerken de hiç kimseyi karalamak adına söylemiyorum. Elimizdeki somut bilgileri önümüzdeki günlerde zamanı gelince paylaşacağız. Muhataplarımızda inanıyorum ki gerekli cevapları bize verirler. Söylediğimiz hiçbir şeyin karşılıksız kalmasını istemiyorum. Biz Safranbolu Belediyesi’nde, mevcut iktidarın bir rant oluşturduklarını, bu ranttan da eş, dost, hısım, akrabanın istifade ettiğini, gariban vatandaşlarımızın da bu işlerden son derece mağdur olduklarını iddia ediyoruz. Bununla ilgili doneler, bilgiler elimizde.”

CHP Safranbolu aday Mustafa Eren, vatandaşlar arasında gerek partizanca, gerekse başka kriterlerde ayrımcılık yapıldığının da altını çizdi ve “Biz ayrımcılığa, ötekileştirmeye Safranbolu Belediyesinde son vereceğiz. Herkese kapımız açık olacak, herkese aynı şekilde hizmet edeceğiz. Hiç kimseyi ‘Bendensin, ondansın’ diye ayırt etmeyeceğiz. Bunu biz geçmişte yapmıştık. Orası hizmet kapısı, herkesin kapısı. Oraya gelen herkes, evine gelir gibi huzurlu ve rahatça gelecek. Safranbolu Belediyesi güler yüzlü, kapısı herkese açık olan bir belediye olacak. Gelen vatandaşlarımıza ‘Bugün git, yarın gel ya da Beyaz Masaya müracaat et, onlar gereğini yapar’ gibi bir söylemin içerisinde olunmayacak.” dedi.

SAFRANBOLU'NUN GERÇEKLERİNİ ORTAYA KOYDUK

Proje tanıtım toplantısının, son zamanlarda yapılan en büyük toplantı olduğunu belirten Mustafa Eren “Toplantımız çok güzeldi. Bugüne kadar Safranbolu’da yapılan toplantıların içerisinde en kalabalık ve muhteşem olandı. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir güvenin bir inancın eseridir. Oraya geldiler bize katkı verdiler, hepsinden Allah razı olsun. Biz Safranbolu’nun gerçeklerini ortaya koyduk. Akıl almaz, ayağı yere basmayan projelerle halkın karşısına çıkmadık. Bütün yapacaklarımız özellikle projelerde ortaya koyduğumuz şeyler, birebir yapılacak, alanların fiziki ölçülerine uyacak projeler. Hiç birinde hayal ve yapılamayacak projeler yok. Olmayacak projelerle halkımızın karşısına çıkıp, gözünü boyayıp, havada uçuşan projelerle, kaynağı bulunamayacak projelerle ortaya çıkmak istemedik. Süreç içerisinde ihtiyaçlara cevap verecek projeler ortaya çıkacaktır. Biz görev yaptığımız dönemlerde projelerimiz içerisinde yeni bir belediye binası, yüksek okul, jandarma alayının buraya gelmesiyle ilgili proje yoktu. İhtiyaç ne ise yerel yönetim o ihtiyaca cevap verecek çalışmaları yapacaktır. Onlarca okul kazandırdık buraya, belediyenin görevi olmamasına rağmen biz bir emek harcadık bunlara. Safranbolu’nun ihtiyacı ne ise onlara cevap vereceğiz. Ama Safranbolu Belediyesi hiç kimsenin rant alanı olmayacak. Bu ranta Safranbolu’da son vereceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi