Safranbolu Belediyesi Uygulama ve Üretim Biriminde meyve ve sebze hasadı başladı. Seralarda, ilk olarak 11 Nisan’da dikilen salatalıklar toplanmaya başladı. Önümüzdeki günlerde ise domates ve fasulye hasadı yapılacağı öğrenildi. 

Elde edilen ürünlerin Safranbolu Belediyesi Aşevinde yapılan yemeklerde kullanıldığını kaydeden Belediye Başkanı Elif Köse, “İlçemizi kendi ürettiğimiz çiçeklerle güzelleştirdiğimiz gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarını da kendi ürettiğimiz ürünlerle lezzetlendiriyoruz. Üretmeye, ürettiğimizi paylaşmaya ve üretimi teşvik etmeye devam edeceğimizi yineliyorum.” ifadelerine yer verdi.  

Safranbolu Belediyesi Seraları

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin göreve başladığında ortaya koyduğu en önemli projelerden biri olan Uygulama ve Üretim Birimi, Yazıköy’deki 21 dönümlük alanda yer almakta. Buradaki 3 serada sebze, 600 metrekare açık alanda sebze, 360 metrekarede çavuş üzümü, 1 serada çiçek, 360 metrekarede süs bitkileri fidanı, bin 500 metrekarede lavanta, 2 bin 500 metrekarede safran yetiştiriciliği devam etmekte. Geri kalan alanda ise meyve ağaçları bulunmakta.
 

Editör: Haber Merkezi