Safranbolu Belediyesi Erdoğan Caymaz Kapalı Spor Salonu yüzlerce Safranboluluya çeşitli branşlarda spor yapma olanağı sunuyor.

2021 yılında tam olarak faaliyete geçen spor salonunda Basketbol, Voleybol, Geleneksel Oyunlar, Egzersizler – Aerobik, Parkur, Satranç, Kort Tenis, Folklor ve Eskrim dallarında toplamda 31 kurs verildi.

Belediye olarak vatandaşların daha sağlıklı yaşa kavuşabilmeleri için spora teşvik ettiklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 2021 yılı başından bu güne 9 branşta 31 kursun azımsanmayacak kadar güzel bir rakam olduğunu belirterek, “ Salonumuzdan sadece kurs olarak 718 kişi yararlanmış” dedi.

Salonun tüm Safranbolululara açık olduğunu kaydeden Başkan Köse,"Çocuklarımız ve gençlerimiz hali hazırda buradan faydalanıyorlar. Bizleri mutlu eden bir başka unsur ise 45 yaş üstü vatandaşlarımızın da burayı tercih etmeleri. Egzersizler – Aerobik kursları ile sağlıklı bir yaşamı tercih ediyorlar” diye konuştu.

Alanında uzman bir kadro ile çalıştıklarını kaydeden Başkan Köse, Bu güne kadar kurslardan 6 – 12 yaş gurubundan 394, 13-17 yaş gurubundan 142, 18 – 29 yaş gurubundan  129, 30 – 44 yaş gurubundan 113 ve  yeni başlayan 45 yaş üstü guruptan ise 8 kursiyerin faydalandığını, bu sağının her gün biraz daha arttığını söyledi. 
 

Editör: Haber Merkezi