Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yoğun çabası ile kurularak, hızla üretmeye başlayan Safranbolu Belediyesi serasında, çiçek üretimi devam ediyor. Safranbolu Belediyesi senede ortalama 35 bin çiçeği özel firmalardan satın alırken, 2020 senesinin Aralık ayında kurduğu sera ile kendi ihtiyacının 3 katından fazla çiçeği üretmeye başlamıştı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı serada üretilen çiçeklerin satışına da başlanarak, Belediye bütçesine katkı sağlandı. İlk satışlarını geçtiğimiz aylarda Karabük Üniversitesine gerçekleştiren Safranbolu Belediyesi serası, bir satış daha yaptı. İlçede hizmet veren bir konağa satışı yapılan bin 680 hercai menekşe teslim edildi.

Konu ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kışlık çiçek üretimimiz devam etmekte. Seramızda görevli personelimiz, mevsimine göre çeşitli ürünleri yetiştirmenin yanı sıra yeni ürünleri de çalışma programına alıyor. Seramız, Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’nin destekleri ile her geçen gün büyümekte. Üretimine başladığımız safran, bu büyümeyi sağlayan unsurlardan biri.” denildi.
 

Editör: Haber Merkezi