Safranbolu Belediyesi tarafından ilçedeki tüm okullar adına SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği'ne bağış yapılmasının ardından, okulların sertifikaları 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle dün teslim edildi. Bazı okulların sertifikalarını, Başkan Köse okullara giderek bizzat takdim etti.

Başkan Köse'nin ziyaret ettiği okullar sırası ile Harmanlar Şehit Halil Gözlemeci İlk ve Ortaokulu, Çamlıca Anaokulu, Misak-ı Milli İlk ve Ortaokulu, Hasan Gemici Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Bir'iz Gündüz Bakımevi ve Kreş oldu. 

Ziyaret ettiği okulların müdür ve öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü kutladıktan sonra onlarla sohbet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu kutsal mesleği ifa eden öğretmenlere anlamlı bir hediye vermek istediklerini, okullar adına SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği'ne bağış yaptıklarını ifade etti.

Memnuniyet oluşturan hediye için tüm öğretmenler Başkan Köse’ye teşekkür etti. Başkan Köse de, "Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yerine getirdikleri için her bir öğretmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlâkı, davranış biçimini saygıyla ve sevgiyle, sabırla nakış nakış işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir.

Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacak.

Bu vesile ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygıyla, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

Başkan Köse’ye ziyaret ettiği her okulda öğrencilerin yoğun sevgisi gözlerden kaçmazken, kendisine Hasan Gemici Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören özel çocuklar tarafından yapılan bir tablo hediye edildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, okulların talepleriyle de ayrıca ilgilendi.

Editör: Haber Merkezi