Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi (Sera), 1 yıl önce başladığı faaliyetleriyle 130 bine yakın çiçek üretti.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin üreten, dinamik, halk odaklı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile yola çıktığı hizmet yarışının etaplarından bir tanesi olan Birim, uzman kadrosu ile bir fabrika gibi çalışmaya devam ediyor. 

Başkan Köse, ilçenin peyzaj bitki çeşitliliğini artırmak ve bu yöndeki ihtiyaçlarını da karşılamak amacıyla kurulan Birimin, amacına ulaştığını belirtti. "Üretmek zorundayız" diyerek; her geçen gün büyüyen, kendini yenileyen ve çeşitliliğini daha da arttıran Birimde, taleplere cevap vermenin yanı sıra Belediye bütçesine de katkı sağlandığını ifade etti.

Çeşitliliğin arttığı serada; Aronya, Morsalkım, Ortanca, Palmiye gibi daha pek çok çeşidin üretimine devam edildiğini söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Bir yılda yaklaşık 130 bin çiçek üretimini başardık. Hali hazırda pek çok çelik, toprakla buluşturuldu. İnşallah kısa sürede filiz vermeye başlayacaklar. Başarılı çalışmalarından ötürü mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Safranbolu için her konuda üretmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.