Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, turistlerin ilgi noktası olan Tarihi Çarşı bölgesinde ticaret yapan esnafla bir araya geldi.

Pandemi dolayısıyla son bir yılda ekonomik zorluk yaşayan esnafın daima yanında olan başkan Köse Tarihi Çarşıya yeterince yerli ve yabancı turist gelmemesi nedeni ile yeni çözüm yolları arayışına girdi. Başkan Köse bundan sonra her hafta salı ve cuma günleri çarşıda bulunan belediye binasında esnafla buluşarak birlikte çözüm yolları arayacaklarını belirtti.

Safranbolu Belediyesi ve Belediye Başkanı Elif Köse belediye imkanları dahilinde esnafa destek olmaya devam ediyor.

Başkan Köse sık sık esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek sorunlar hakkında bilgi ediniyor. Esnafın kendisine ilettiği maddi sıkıntılara çözüm bulmak için haftanın 2 gününü esnafla istişare toplantılarına ayıran başkan Köse özellikle Tarihi Çarşı bölgesinde faaliyet gösteren esnafın maddi olarak daha fazla zorlandıklarını belirterek şu sözlere yer verdi. ‘’ Son bir yıldır ülkemizde ve şehrimizde hem salgın nedeni ile hem de her geçen gün alım gücünün düşmesi sebebi ile esnaflarımız ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamaya başladı. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarla yerelde çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım esnafımız için elimizden geleni yapmaya çalışacağız’’dedi.

Editör: Haber Merkezi