Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Batı Karadeniz Temsil Kurulu ( TURSAB ) Başkanı Ercan Güner, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ve Yönetim Kurulu Üyeleri Filyos – Yenice – Karabük hattında incelemelerde bulunarak turizmi canlandırmak için yeni bir projenin başlangıcının ilk adımını attılar. 

Gezinin ilk durağı olan Yenice’de bir açıklama yapan Sfarnabolu Belediye Başkanı Elif Köse, turizmin sektörünün pandemiden en çok etkilenen sektörlerden birisi olduğunu söyledi.

Safranbolu’nun en büyük payı turizmden kazandığını ifade eden Başkan Köse; “ Aslına bakılırsa turizmle ilgili pandemiden önce de problemlerimiz vardı. Günübirlikten konaklama yönünde arttırmak ve ortalamaya bakıldığında bir günün altında olan gecelik konaklamayı yukarılara çıkartmak. Bu tek başına Safranbolu ile olabilecek bir şey değil. Benim Başkan seçilmeden önce de dile getirdiğim gibi bölgenin bütün olarak ele alınması gerekiyor.  Safranbolu kültür turizmi ve konaklama için tercih edilebilir ancak Yenice’si, Eskipazar’ı diğer ilçeleri ayrı bir değer ama bunu bir bütün oluşturarak turizm sektörüne bu şekilde pazarlamak gerektiğini vurgulamak istiyorum. İşte bunun değeri pandemi sonrası daha da net bir şekilde ortaya çıktı” dedi.

Safranbolu’daki konaklama süresini uzatabilmek için yeni ve aktif bir yönetim oluşturan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ile birlikte hareket ettiklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Birlikte, turizmde iyi olan çeşitli yerleri gezerek benzer sorunlar nasıl çözülmüş, nasıl yöntemler izlemişler bunları gözlemledik. Bu gezilerden edindiğimiz bilgilerle biz bölgemizde neler yapabiliriz, kimlerle işbirliği içinde olmalıyız diyerek bu gün Filyos, Yenice gezisi gerçekleştiriyoruz. Bu gezide turistleri Yenice’den Karabük’e trenle getirmenin avantajları ya da dezavantajları neler olacak bunları gözlemliyoruz. Bu anlamda Sayın Kaymakamımız da bizlere destek veriyor. Ben çok umutluyum, turizmde güzel atılımlar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Gurup Filyos’ta gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Yenice’ye daha sonra Yenice – Karabük arasını da trenle kat ederek programı sonlandırdı. 
 

Editör: Haber Merkezi