Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Safranbolu’nun değerli isimlerinden Suha Arın'ın ölümünün 17. yılına özel bir anma mesajı yayınladı.

Mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Ömrünü belgesel sinemaya adayan, Türk belgesel sinemacılığının ustası olarak gösterilen ve 2004 yılında vefat eden, "Altın Portakal" başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası alanda ödül alan şehrimizin gurur kaynağı Suha Arın’ı 17. ölüm yıldönümünde yad ediyoruz. “Urartu’nun İki Mevsimi”, “Dünya Durdukça-Mimar Sinan”, “Tahtacı Fatma”, “Kapalıçarşı’da Kırk Bin Adım”, “Dolmabahçe ve Atatürk”, “Kula’da Üç Gün”, “Camın Teri”, “Fırat Göl Olurken”, “Eski Evler Eski Ustalar’’ve şehrimiz için kalıcı bir eser olan ‘’Safranbolu’da Zaman” adlı eserleriyle ülkemizin ve şehrimizin yurtdışında tanıtımına önemli katkıları bulunan Safranbolumuzun değerli  bir sanatçı olan Suha Arın 1 Şubat 2004 tarihinde aramızda ayrıldı.

Bilim ve sanatın kesiştiği noktada belgesel ortaya çıkar. Safranbolu’da Zaman” adlı belgesel filmi şehrimize armağan eden, birçok önemli belgeselin altında da imzası olan, Suha Arın’ı,  Safranbolu unutmayacak ve biz kendisini Safranbolu Belediyesi olarak unutturmayacağız. Kendisini ölümünün 17. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum’’.

Editör: Haber Merkezi