Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesine Girişinin 26. Yıldönümü mesajında,‘’Bireysel korumacılığını bilinçli korumaya dönüştürmüş kadim şehir Safranbolu muzun UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil oluşunun 26. yıl dönümünü pandemi nedeni ile biraz buruk kutluyoruz. Bu yıl etkinlikleri maalesef arzu ettiğimiz şekilde gerçekleştiremedik. Ancak biliyoruz ki geçmişten emanet aldığımız ve gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız şehrimiz varlığını her geçen gün kıymetine kıymet katarak sürdürecek.

Dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri olan şehrimiz, içinde yaşayarak korunmayı başarmış, kültürün ve estetiğin ahenkli buluşması ile bir sanat eseri gibi günümüze gelmiştir.

Geleneksel Türk toplum yaşantısının bütün özelliklerini günümüze taşıması, kendini zamana karşı saklamış olması, Safranbolu’yu “Korumanın Başkenti” unvanına kavuşturmuştur ve bu zenginlik kenti bir Müze Kent haline getirmiştir. Sahip olduğu zengin kültürel mirası kent ölçeğinde korumadaki başarısı Safranbolu’yu “Dünya kenti” yapmış ve UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 yılında bu unvanla taçlanmıştır.

Tabi günümüze gelmesine birçok insanın emeği var. Bürokratlarımızdan ahşap ustalarımıza, akademisyenlerimizden Arastalardaki zanaatkarlarımıza herkesin emeği büyük. Ben şehrimizin bugünlere gelmesi için mesai harcayan, her güzel şeyi ilmek ilmek işleyerek sunan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, halkımıza kısacası her taşında, harcında katkısı bulunan herkese tek tek şükranlarımı sunuyorum.

İçerisinde böylesine büyük zenginlikleri barındıran bu kente hizmet vermekten gurur duyuyorum. Kendini, tarihini, kültürünü korumayı ödün vermeden başarmış bir şehrin belediye başkanı olmanın onuruyla nice yılları dünyanın nazarında parmak ile gösterilecek kadar özel bir Safranbolu olarak kutlamayı diliyorum’’dedi.

Editör: Haber Merkezi