Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebeti ile bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, Safranbolu sınırlarında faaliyete gösteren, Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ. Aykira Yavuz Tekstil ve Neon Sağlık Gıda Temizlik Ambalaj LTD.ŞTİ.  fabrikalarını ziyaret etti.

Fabrikada çalışan kadınlara çiçek götürerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutlayan başkan Köse, işçilerle uzun uzun sohbet etti.

Dayanışmanın sembolü olan bugün, acının en derinden hissedildiği aynı zamanda kutlandığı gündür ifadelerine yer veren başkan Köse, şu sözlerle devam etti ‘’ 8 Mart 1857 tarihinde ABD’de dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattıkları grev sonucu 120 kadınımız hayatını kaybetmiştir. Türkiye'de 1921 tarihinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. 120 kadın işçinin ölümü ile doğan 8 Mart kadın dayanışması için önemli bir gündür. Kadın bir yönetici olarak bugünün anısına emekçi kadınlarımızı ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Hayatın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum’’dedi.