Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük’ün il oluşunun 27. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Köse, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyet Kenti Karabük’ümüzün il oluşunun 27. yılını kutlar, her geçen gün biraz daha büyüyen, gelişen, geleceği aydınlık, çağdaş bir kentin insanları olarak tüm hemşerilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice yıllar dilerim. 

‘Endüstrileşmek en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır.’ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği sanayileşme hedefi doğrultusunda, 3 Nisan 1937 tarihinde Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temeli atılmıştır.
Daha önce 13 haneli bir yerleşim yeri olan Karabük’ün 1937’den günümüze kadar uzanan gelişimi, Cumhuriyet tarihinin her döneminin izlerini taşır. 25 Haziran 1939’da Belediye teşkilatına kavuşan, 1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak olan, 3 Mart 1953’te Zonguldak iline bağlı bir ilçe haline gelen Karabük; 6 Haziran 1995 tarihinde Türkiye’nin 78. ili olmuştur. İlimiz bu süreçlerde de gelişimini sürdürmüştür.

Cumhuriyet kenti olan Karabük’ümüz, çağdaş insanları ile kendini yenileyerek aydınlık yarınlara yürümeye devam edecektir… “

Editör: Haber Merkezi