Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, halkı üretime teşvik etmek için farkındalık etkinliklerine devam ediyor. “Tüketen değil üreten toplum olmalıyız” diyen Başkan Köse, bu konuda çocukların da bilinçlendirilmesi için Safranbolu Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleriyle fide dikti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında, Safranbolu Belediyesi Uygulama ve Üretim Birimi’nde (sera) çocuklarla yerel sebze olan maniye domatesinin fidesini diken Başkan Köse, “Üretmek zorundayız. Üretimin değerini, ne yazık ki pandemi ortaya çıkınca ve ekonomi kötüye gittikçe daha iyi anlar hale geldik. Biz, kurum olarak buna öncü oluyoruz ve teşviği için de elimizden geleni yapıyoruz. 

İlk adım olarak bir Uygulama ve Üretim Merkezi kurduk. Burada ürettiğimiz çiçek ve sebzeler ile bunların tohumlarını, halkımızla da paylaşıyoruz. ‘Ağaç yaşken eğilir.’ mantığıyla, çocuklarımızı da üretime özendirmek amacıyla bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği, onların bayram kutlamalarına dahil etmek için 23 Nisan günü gerçekleştirdik. 

Çocuklarımızın ilgisi beni fazlasıyla mutlu etti. Onları fide diktirmenin yanında, hediye de ettik. Şimdi onlar seramızda uygulamasını öğrendikleri fidelerin dikimini yaparak, meyvesini de aldıktan sonra üretimin ne kadar kıymetli olduğunu anlayacaklar. Temennim bunu devam ettirmeyi istemeleridir. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Tüm çocukları üretimi sürdürmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi