Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyeye ait 2bin 500 metre kare arazide ekimi gerçekleştirilen safranın ilk hasadını yaptı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen safran ekiminin ardından ilk hasadın yapıldığı Yazıköy’deki tarlaya giden Başkan Köse, beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Müdürlük personeli ile birlikte safran topladı.

Belediye olarak üretimin ve üretenin yanında olduklarını ifade eden Başkan Köse, "Burada amacımız ilçemizle adı bütünleşen, geçmişte yüzlerce kilo elde edilirken şimdilerde çok çok az olan safranı yeniden gündeme getirmek ve insanlarımızı teşvik ederek safran üretimini artırmak.” dedi.

Safran üretimini ilk etapta 2 bin 500 metre kare bir arazide gerçekleştirdiklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Pek çok vatandaşımız safranın pazarlaması ile ilgili sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. Bu nedenle üreten bütün vatandaşlara destek olunması gerektiğini düşünüyor, safran üretiminin yeniden canlanacağına inanıyorum. Bununla birlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi