AK PARTİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA MÜRACAAT EDEN BAHATTİN EROĞLU, BELEDİYECİLİĞİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNİ İFADE ETTİ


 

bahattin-eroglu-aday-basvurusu


AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığında ismi sıkça geçen, Safranbolu’nun Belediye Eski Başkan Yardımcısı Bahattin Eroğlu, Partinin Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş’e başvuru dosyasını takdim etti.

Kalabalık bir grupla başvurusunu yapan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi;
Türkiye Büyük Millet Meclisi müze araştırma kadrosundan Türkiye Büyük Millet Meclisi binası Kurtuluş Savaşı müzesinin sevk ve idaresini yapmaktaydım.

Evveliyatına bakıldığında benim belediyecilik hayatım Sayın Başbakanımızın Belediye Başkanı olduğu dönemde, 1995 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığında hukuk müşavirliğinde memur olarak başlamıştır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde görev yaptığım süresinde, dönemin genel sekreter yardımcısı ve yine dönemin başkan danışmanın kalemliğini yaptım. 1999 yılında ise Esenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevime devam ettim. Esenler Belediyesinde görev yaparken, ilçe belediyeciliğini daha iyi anladım ve daha iyi kavradım. 2005 yılında Safranbolu Belediyesine Başkan Yardımcısı olarak atamam yapıldı. O tarihten itibaren Safranbolu’ya hizmet etmek için elimden gelen gayreti sarf ettim.

Öncelikle belediye personelimizle bir gönül bağımız olduğu, bunun devamında da gerek esnafımızla,  gerek vatandaşımızla, gerekse emeklimizle bir gönül köprüsü kurduk. Görev yaptığımız süre içerisinde kapımız herkese açık oldu, kimseyi kapımızdan geri çevirmedik. Safranbolu’nun hemen hemen her bölgesini bilirim. Yaklaşık 20 mahallesinde mutlaka gezdiğim yerler vardır. Cinos sokağından tutunda,  şahbay deresine kadar, Uzun kır sokağından tutunda, Çakaloğlu’na kadar her yerde hizmetim olmuştur. Oraları gezmişimdir görevim esnasında.

Değerli hemşerilerim, belediye başkanlığı, belediyecilik bir heyecan işidir, insanları sevme işidir.  Her şeyden önce insanlarla hemhal olma, onların dertleriyle dertlenme işidir. Bir Belediye Başkanı sınırları içerisinde olan herkesin yemesinden, içmesine, giyinmesinden, kuşanmasına, taranmasından,  temizlenmesine, doğumundan, ölümüne kadar sorumludur.

İşte bu şuurla Safranbolu Belediye Başkanlığına talip oldum. Belediye Başkanının özü de, sözü de bir olması gerektiğini ifade ettik. Mevlana’nın dediği gibi ‘insanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür’ düsturuyla yola çıktık.

Değerli arkadaşlarım, başta AK Parti’den Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmak üzere müracaat eden arkadaşlarım olmak üzere, diğer siyasi partilerden de aday adayı olan arkadaşlarımıza bu süreç de başarılar diliyorum. 30 Mart 2014 de yapılacak olan yerel seçim öncelikle ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

 

Editör: Haber Merkezi