SAFRANBOLU’DA CHP VE MHP ARASINDA YAŞANAN ANKET KARMAŞASI İLE İLGİLİ PUSULA GRUP ARAŞTIRMA ŞİRKETİ DE BİR AÇIKLAMA YAPTI


 

PUSULA GURUP ARAŞTIRMA “MUSTAFA EREN’İN TALEBİ ÜZERİNE 1.500 DENEK ÜZERİNDEN BİR KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPTIK”


 

pusula-aciklama


Safranbolu’da geçtiğimiz hafta sonu MHP ile CHP Adayları arasında yaşanan anket karmaşası ile ilgili, Pusula Grup Araştırma Şirketi Genel Müdürü Necmi Kurtuluş imzasıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Pusula Grup Araştırma Şirketi, CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren’in isteği üzerine bir kamuoyu araştırması yaptıklarını doğruladı.

Pusula Gurup Necmi Kurtuluş İmzasıyla yayınlanan Basın açıklaması aynen şöyle;

Hepinizin bildiği gibi kamuoyu şu günlerde yerel yönetim seçimleri ile ilgili gündemleri takip etmektedir.

Pusula Grup Araştırma Şirketi olarak, Safranbolu ilçesindeki seçmenlerle “Yerel Yönetim Eğilimi ve Aday Analiz Araştırması yapılması kapsamında” Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Eren’in teklifimizi kırmayarak çalışma yapmamız için davet etmesi üzerine (02/03/2014 - 08/03/2014) tarihleri arasında Safranbolu ilçesi seçmenleriyle görüşülmeye gelinmiştir.

Safranbolu ilçesinin merkeze bağlı (20) mahallesindeki seçmenlerinin mahalle mevcuduna göre denek sayısı belirlenmiş ve oy kullanacak toplamda 1.500 denek seçmenlerle anketörler aracılığıyla (çat kapı) olarak, konutlarda ve iş yerlerinde deneklerle yüz yüze görüşmek suretiyle anket çalışması yapılarak araştırma gerçekleştirilmiştir.

ARAŞTIRMA ÇALIŞMASI AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ÇALIŞMA YAPILAN YER : Safranbolu İlçesi Merkez mahalleler

MAHALLE MİKTARI : (20) Merkez Mahalle

DENEK SAYISI : Mahalle seçmen oranına göre hesaplanan toplam 1.500 denek

ANKET ÇALIŞMA ŞEKLİ : Şirketimizde görev yapan anketörler aracılığıyla (çat kapı) olarak  konutlarda ve iş yerlerindeki deneklerle yüzyüze görüşülerek anket çalışması yapılmıştır. Anket sonuçları mahalle mahalle belirlenerek mahalle sonuçları çıkarılmış  ve  mahalleler birleştirilerek  genel sonuç elde edilmiş  olup  araştırmanın sonucu ilgilisine bildirilmiştir.

ANKETLERİN GÜVENİRLİĞİ: Anketör tarafından denekle anket çalışması yapıldıktan sonra  alınmış telefon ve isimlerden rastgele seçilmiş bazı deneklerle teyit  amaçlı  telefon bağlantısı şirketimizce yapılarak anket cevapları teyit edilmiştir. Deneklerden alınan telefon numaraları da bu amaçlıdır. Anketlerdeki denek telefonları ve isimleri yasalar gereği işverene kesinlikle verilmez ve arşiv yönetmeliğinde ve sözleşmede belirtilen zamana kadar işi yapan şirket arşivinde gizli olarak saklanır.

Bu bilinç içinde olan ve bizlere güvenerek, anketimize katılan tüm vatandaşlarımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca değerli Belediye Başkan Adaylarına da başarılar dileriz.

Anket çalışmasının sonuç bölümü Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Eren tarafından kamuoyuna açıklanmıştır.

Sayın kamuoyuna duyurulur.