Sinema Yazarı, Araştırmacı ve Festival Danışmanı Hayri Çölaşan tarafından 2009 yılında başlatılan ve düzenlenen kameraarkasi.org web sitesi tarafından her sene yapılan film festivalleri araştırmasında Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, En İyi Belgesel Film Festivali seçildi.

Sanat dünyasının da ilgisini çeken site aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen yerli film festivalleri ile ilgili verileri bir araya getirerek, araştırmacılara, sinema yazarlarına, yönetmenlere, öğrencilere, festival çalışanlarına değerlendirmelerinde yardımcı olabilecek bir kaynak oluşturuyor.

Alanında en uzun soluklu festival olan Altın Safran son yıllarda belgesel ve sanat dünyasının da ilgisini çekmeyi başardı.

Bu yıl 23. Kez sanatseverlere kapılarını açacak olan festivalin çok daha kapsamlı olması için Festival Komitesinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yalnızca film festivali olarak algılanmamalı. Aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlıyor” dedi.

Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 23 yıldır aralıksız devam eden festivalde, Profesyonel, Amatör, Profesyonel Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülü,  Süha Arın Özel Ödülüne, Serbest, Belgesel Film Yapım Destek, Sinema Onur gibi pek çok kategoride ödüllerin de verildiğini ifade eden Başkan Köse, “ Bu yıl Safranbolu halkının festivalin içine daha fazla dâhil olmasını amaçlıyoruz. Bu vesile ile böylesi detaylı ve özel bir çalışmayı yaptığı için Sayın Hayri Çölaşan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Elif Köse, gerek belgesel film gerekse fotoğraf yarışmalarında katılımın her yıl artmasının ise kendilerini mutlu ettiğini söyledi.