Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılan yarışmaların başvurularında sona yaklaşılıyor.

Belgesel Yarışması, Belgesel Film Yapım Destek Yarışması ve Fotoğraf Yarışmalarının yapılacağı festivalde başvurular www.altinsafran.org adresinden yapılabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl 22. si düzenlenecek olan festivalde yapılacak yarışmaların, festivale ayrı bir renk katmasını ve önemli sayıda katılım beklediklerini söyledi.  

Safranbolu’nun tanıtımına büyük etkisi olan ve önemli isimlerin ağırlandığı festivalin her kesimden insana hitap ettiğini ifade eden Başkan Köse, “Belgesel Film Yarışması’nda son başvuru tarihi 1 Ağustos iken, Fotoğraf Yarışması’nda 20 Ağustos, Belgesel Film Yapım Destek Yarışması’nda ise 3 Eylül olarak belirlendi. Katılımcıların verilen tarihlere kadar eserlerini bizlere ulaştırmaları gerekiyor. Bu yıl Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışmalarının yanı sıra, Belgesel Film Yapım Destek Yarışması da düzenliyoruz. Burada amacımız belgesel yapımını teşvik etmek.” diye konuştu.

Komite ile birlikte uzun mesailer harcayarak, güzel bir festival dönemi geçirmek istediklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “16-17 ve 18 Eylül tarihleri arasında gerekçeleştirilecek olan festivalde, “Kültürel Miras ve Korumacılık” ana temasının yanında her yıl belirlenen yan temanın ise “Ahilik Kültürü” olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi