SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. NECDET AKSOY “ARTIK İNTERNETTE YER ALMAMIZ LAZIM. 1 MİLYON TURİST SAYISINI AĞIRLAYABİLECEK ÇOK FAZLA DEĞERİMİZ VAR”

 

necdet-internetSafranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’yu tanıtım anlamında internette yer almaları gerektiğini söyledi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. SAKEM çalışmalarına değinen Başkan Aksoy, SAKEM’de liselere hazırlık aşamasında 400 öğrencinin dershane eğitimi aldığını kaydetti.

Aksoy, “Şu anda Safranbolu’da 400 öğrenci SAKEM çatısı altında ücretsiz dershane eğitimi alıyor. SAKEM’de şuanda 36 farklı branşta kurs açık. Kursiyer sayımız 15’ten başlıyor. Geçtiğimiz ay ipek kozasından hediyelik eşya üretmeye dönük proje gerçekleştirdik. 36 kursiyerimiz İtalya’ya giderek eğitim aldılar, şuanda bir gurup yaz ayında Almanya’ya gidecek. SAKEM sadece Safranbolu’da değil Avrupa’da farklı farklı branşlarda eğitim veren kurum haline geldi. SAKEM belediyenin şuanda halka açılan yüzü oldu. Safranbolu’nun gündeminde ne varsa SAKEM’in gündeminde de o oldu. Bölgemizi ziyaret eden Kültür Bakanımıza anlattığımda ‘Bunu pek çok yerde konuşacağım’ demişti. SAKEM’in bu hale gelmesinde destek veren çok fazla. SAKEM çatısı altında Hayır Çarşısı açtık. Hayır Çarşısı, ihtiyaç sahipleri oraya giderek ihtiyaçları ne ise onu alış veriş kartı ile alıyorlar. SAKEM çatısı altında Safranbolu bezi dokunuyor. Bundan önce Şile bezini, Denizli bezini işleyip müşterilerimize satıyorduk, şuanda Safranbolu bezi satılıyor” dedi.

750 bin rakamını mutlaka gerçekleştireceklerini belirten Aksoy, “Bunun için her şey hazır, bir tek motivasyonumuz eksikti. 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde halkla ilişkiler Müdürüyken, Hollanda’dan ziyaretçilerimiz gelmişti, onlar bana ‘Bizim şehrimize her yıl 1 milyon turist geliyor, bizim şehrimizin nüfusu 2 bin 500’ demişlerdi. ‘Don Kişot romanın gibi bakkalcı romandaki bakkalcı gibi giyinir, değirmenci o romanın yazıldığı lisan gibi konuşur. Biz gelenlere o romanın sahnelerini yaşatırız, bir yılda 1 milyon turist ağırlarız’ dediler. Safranbolu’ya baktığımızda bırakın 3-5 yel değirmenini her konağımızı bir yel değirmeni kadar kıymetli ve bizde 900 tane var. Bizim 1 milyon turist sayısını ağırlayabilecek çok fazla değerimiz var, sadece bunu hedefleyecek alt yapıları hazırlamamız, bu insanları konaklata bileceğimiz tesisleri ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

Otelcilerin farlarda yer almamasına da değinen Aksoy, şunları söyledi;

“Ben belediyenin arsasını 5 yıldızlı otel yapılması için verdim. Ünsal Tülbentçi bu proje için çok çalışmıştı, şimdi Şefik Bey kaldığı yerden devam ediyor, bu otel gerçekleştiğinde 750 bin kişiyi ağırlayacak, 500 bin konaklama rakamına ulaştıracak alt yapılar yavaş yavaş tamamlanıyor. Turizm için tanıtım yatırımlarını çok daha fazla artırmamız lazım. Riyad’da turizm fuarında Karadeniz illeri ile Karabük sırt sırtaydı. Karadeniz illerinde belediye başkanlarının hiçbiri yoktu, hem otelciler vardı. Bizim tarafımızda İl Genel Meclis Başkanı, kültür turizm müdür vardı. Bana ‘rezervasyon yaptırmak istiyoruz’ diyorlardı. Bizim turizm tesislerimizin kapasitesinin artması lazım.”

Sosyal medyanın artık çok etkili olduğunu da belirten Aksoy, konuşmasın şöyle tamamladı;

“Tanıtım noktasında fuara gitmek, bütçe anlamında fazlalık oluyor hem de sadece fuara gelenlere ulaşabiliyorsunuz. Sosyal medyada çok daha fazla pencereler var. Çin’liler bizim evimizin önünde fotoğraf çektiler ve sosyal medyada bunu paylaştılar. Artık dünya turizm hastası artık internet üzerinden paylaşılıyor. Artık internette yer almamız lazım. Sadece sayfa yapmakla olmuyor, o sayfayı paylaşacak yerlerde olmamız lazım.”