SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’UN, 2-3 AY ÖNCE PENSİLVANYA’YA GİDEREK FETULLAH GÜLEN’İ ZİYARET ETTİĞİ İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ


 

AKSOY’UN GÜLEN CEMAATİ İLE OLAN İLİŞKİSİNE AİT DOSYA BAŞBAKAN TAYYİP’İN ÖNÜNDE DENİLİYOR


 

necdet-pensilvanya


2009 Yılında AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanı seçilen ve şimdi yine AK Parti’den adaylık bekleyen Necdet Aksoy’un 2-3 ay önce Amerika, Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen Hoca Efendiyi ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Aksoy’un aday gösterilmesi noktasında, Pensilvanya’ya giderek Hoca Efendiyi ziyaret ettiği ve son anda cemaat engeline takıldığı iddiaları konuşulmaya başlandı.

Diğer yandan, Necdet Aksoy’un kardeşi, Adnan Aksoy’un ise Safranbolu’da Gülen Cemaatinde önde gelen isimlerden olduğu da öteden bu yana biliniyor.

Necdet Aksoy’un Safranbolu’daki beş yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Gülen Cemaatine karşı bir hayli imtiyazlı davrandığı, hatta cemaate ait olan öğrenci yurtlarının sıkıntıya girmemesi için Kredi Yurtlar Kurumunun Safranbolu’da yapmayı planladığı öğrenci yurdunun arsa tahsisinde geciktirme yaptığı, hakkındaki iddialar arasında yer alıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde, Necdet Aksoy’la ilgili tüm bu bilgilerin bulunduğu bir dosyanın olduğu da belirtiliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gülen Cemaatine bu kadar tavır almışken, bu hareketin içinde bulunan Necdet Aksoy'u aday yapacak mı, merak ediliyor?

MHP’nin Adayı olarak Mustafa Özata’nın belirlenmesinden sonra, CHP’nin Safranbolu’da adayının Mustafa Eren’i ilan etmesiyle, AK Parti’nin bu gelişmelere göre de yeni bir aday belirleyebileceği, hatta iki gün önce telefonla anket yaptırdığı ve ankette Necdet Aksoy ile birlikte, Ali Keskinkılıç ile Ali Kaya’nın da isminin sorulduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi