SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇUNDAN DOLAYI AĞIR CEZADA YARGILANACAK


 

800 SAYFALIK SAVCILIK İDDİANAMESİNİN 50 SAYFAYA YAKINI BAŞKAN AKSOY HAKKINDA


 

necdet-yargilanacak


2012 Ocak Ayında yapılan, ağırlıklı Safranbolu Belediyesi’ne yönelik düzenlenen Demir operasyonunda çok sayıda kişi gözaltına alınmış, ardından bazı kişiler tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine konulmuşlardı. Yargılanma sürecinde yapılan itirazlar sonucu tutuklananların tamamı serbest bırakılmıştı.

Edinilen bilgilere göre, operasyonu yapan Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı, Demir Operasyonu ile ilgili 800 sayfalık iddianame hazırladığı ve bu iddianamenin 50 sayfasına yakını Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile ilgili olduğu iddia edildi.

Dosyada gizlilik kararı aldığı belirtilen Safranbolu Cumhuriyet Savcılığının, 800 sayfalık iddianamesini Karabük Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği ve önümüzdeki günlerde mahkemenin açılarak, duruşmaların başlayabileceği belirtiliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile ilgili Türk Ceza Kanunun 235/5 maddesi olan "İhaleye Fesat Karıştırma ve çıkar amaçlı suç örgütü kurma" suçlamasının bulunduğu iddianamenin içeriği ile ilgili bazı iddialar ise bir hayli ilginç.

Aksoy’un kayıtlara geçen bir telefon görüşmesinde, belediyenin hizmet alımı ile ilgili ihaleden bir gün önce İzmir’de bulunduğu ve buradan telefonla bir gün sonra ihaleye gireceği bilinen bir kişiyi arayarak, “Sen yarın ki ihaleye girme. Böyle gerekiyor.” Dediği, ihaleye girecek olan kişinin ise “Başkanım, ben ihale dosyası aldım ve yarın en uygun teklifi atarak, bu ihaleye alacağım” dediği, başkan Aksoy’un ise “Hayır girmeyeceksin.” Dediği ve bu kişinin ihaleye katılmadığı iddia ediliyor.

Öte yandan Necdet Aksoy ile ilgili 47 sayfalık Savcılık iddianamesinde, Safranbolu’da bazı belediye meclis üyeleri ile çıkar amaçlı hareket ettiği, imar uygulamalarından rant elde ettiği ve bazı tarım arazilerinin önceden ucuza satın alınarak, ardından imara açıldığı ve bu arazilerin alış fiyatlarının çok üzerinde satışının yapıldığı gibi daha bir çok suçlamaların yer aldığı belirtiliyor.

Safranbolu Cumhuriyet Savcılığının 800 sayfalık iddianameyi hazırlamasına ve aradan aylar geçmesine rağmen mahkemenin açılıp açılmamasına bir türlü karar verilmediği de haber kaynaklarımız tarafından iddia ediliyor.

Belediye başkanı gibi kamu görevi yapan kişilerin Türk Ceza Kanunun 235. Maddesi gibi 'İhaleye fesat karıştırma, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, görevini kötüye kullanarak haksız kazanç elde etme' gibi suçlardan yargılanmasında, İçişleri Bakanlığı'ndan yargılanma iznine gerek kalmıyor.

 

Editör: Haber Merkezi