Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü ve AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, geçtiğimiz günlerde “Teknik olarak ülkede artık Cumhuriyet yoktur. Olmayan Cumhuriyeti kutluyoruz” diyen Safranbolu Belediyesi sözleşmeli Avukatı Yaşar Koç’a ağır cevap verdiler.

MHP İlçe Başkanı Canözü, Atatürk’ün kurduğu partiden Safranbolu Belediye Başkanlığı yapan Elif Köse’nin, belediye avukatının yaptığı bu hezeyan dolu açıklamasına gereken cevabı vermesi istendi. Aksi takdirde cevabın Safranbolu halkı tarafından verileceğine işaret etti.

AK Parti Safranbolu ilçe Başkanı Mehmet Sarı’da açıklamayı kınayarak, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi göreve davet etti.

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü açıklaması şöyle;

“Öncelikle geçtiğimiz hafta kutlamış olduğumuz, Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılı tekrar kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin 52 yıldır yılmaz savunucusu ve Türk demokrasisinin teminatıdır.

Anayasamızın değiştirilemez ilk 4 maddesi Milliyetçi Hareket Partisinin teminatı altındadır.

Bizlerin asla gizli bir gündemi ve kapalı kapılar altında yapılan, gizli ittifaklara verilen, ihanet içerikli taahhütlerimiz yoktur.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti devlet, sonsuza kadar milliyetçi, ülkücü hareket tarafından korunacak ve yüceltilecektir.

Aksi tutum ve davranışlar sergileyerek bu konuda talihsiz açıklamalar yapan, yaptığı bu açıklamalarla hedef ve gayesi sadece halkı kışkırtmaya yönelik, neye hizmet ettiği belli olmayan kifayetsiz kişileri de tarih haksız çıkaracak, onlara gereken en güzel cevabı verecektir.

Atatürk’ün kurduğu partinin Safranbolu Belediye Başkanı olarak görev yapan Sayın Elif Köse’den yönettiği belediyenin sözleşmeli avukatı tarafından yapılan hezeyan dolu açıklamaları karşısında gereken cevabı vermesini bekliyoruz. Aksi halde kendisine gereken cevap Safranbolu halkı tarafından verilecektir.”

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

“Karabük’te, Safranbolu’da ve tüm yurtta  98. yılını büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin; Safranbolu Belediyesinde sözleşmeli memur statüsünde çalışan bir kişi tarafından “YOK” sayılmasını hayretle ve esefle izliyoruz.

Siz eğer Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde; cumhuriyet, hukuk devleti, özgürlük, laiklik, milli egemenlik yoktur şeklinde bir açıklama yapar ve çözümün de yeniden Müdafa-i Hukuk olduğunu iddia ederseniz ağır bir ithamda ve saçma bir çağrıda bulunmuş olursunuz.

Mevcut ve sarsılmaz Türkiye Cumhuriyeti devletine ve meşru hükümetine karşı sözde Müdafa-i Hukuk talebi farklı anlamlar içeren bir taleptir, asla kabul edilebilir değildir, bu çağrıyı yapan kişinin müdafa-i hukuk cemiyetinin ruhunu anlamadığı da ortadadır.

Bu açıklamayı kınıyoruz. 

Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse’yi göreve davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi