AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE VE İL GENEL MECLİS ADAY LİSTELERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI


 

LİSTELER ÇOK KONUŞULACAĞA BENZİYOR


 

akp-liste


AK Parti Karabük Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üye Adaylarının listeleri belli olmaya başladı.

Siyasi kulislerden sızan ve kesin olmayan bilgilere göre Karabük Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Hasan Yıldırım, Seyfettin Dikmen, Hasan Adakan, Mehmet Coşkun ve Murat Misoğlu.

İl Genel Meclisi listesinde, Karabük’ün oy potansiyelinde göz ardı edilemeyecek olan Eskipazar, Çerkeş, Ovacık, Kastamonu ve Eflani gibi çoğunluk kesimlerini temsil edenlerin olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

KARABÜK BELEDİYE MECLİS ADAYLARI

Karabük Belediye Meclis Adaylarının ilk 13 ise muhtemel şu isimlerden oluşuyor; Adil Karadağ, İsmail Hakkı Demir, İzzet Çelik, Necmi Yıldırım, Metin Armutçu, Kenan Şentürk, Erdal Cinkavuk, Hakan Kafalı, Ayhan Çetinkaya, Sevilay Yeşiloğlu, Cafer Yıldız, Aydın Saray ve İsa Akgün.

Belediye Meclisinde sıralaması şu an net olarak bilinmeyen listede eski Belediye Meclis Üyelerinin hiç birinin isminin olmamasının yanı sıra, dışarda kalan bazı isimlerin ise tepkilere neden olabileceği iddia ediliyor.

İl Genel Meclis Aday müracaatında bulunan, Merkez İlçe Eski Başkanı Av. İsmail Altınöz’ün liste dışında kalması, Beledi Meclisi aday listesinde ise partinin Karabük’te önemli bir ismi olan ve yıllarca teşkilat başkanlığı yapan Remzi Özçelik’in kardeşi, Mehmet Özçelik’in çok alt sıralarda olduğu söylemleri kulislerde konuşuluyor.

Uzun yıllar partide İl Başkan Yardımcılığı yapan, Kardemir’de tanınmış bir isim olan, adından Türk Metal, Çelik İş Sendikası arasında yaşanan yetki mücadelesinde bahsettiren, 2009 seçimlerinde Belediye Meclis Listesinin, Hüseyin Erer’den daha fazla oy almasına neden olan İrfan Topçu’nun ise liste dışında kalması çok konuşulacağa benziyor.

HÜSNÜ ÖZCAN YOK

Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri de belli olurken, Karabük’te birçok skandallarla adından çokça bahsettiren İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, bu seçimlerde aday gösterilmedi.

Safranbolu İl Genel Meclisi Adayları ise şu isimlerden oluştu; Ahmet Sözen, Ahmet Cengiz, Muharrem Tünay ve Ovacuma Eski Belediye Başkanı Recep Coşkun.

Editör: Haber Merkezi