Safranbolu Belediyesi tarafından her yıl kapsamlı olarak hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlık toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Elif Köse Başkanlığında yapılan toplantıya STK temsilcileri katıldı.

Safranbolu Belediyesi tarafından daha önceki yıllarda gerçekleştirilen program, etkinliklerin ve önerilerin sunulduğu slayt gösteriminde belediyemizin sunduğu Kadın Danışma Merkezi açılışı, Tiyatro gösterisi, İz Bırakan Kadınlar adına ağaç dikimi, Kadın Üretici Pazarı Fotoğraf Sergisi, 1-7 Mart Girişimcilik Haftası sebebiyle girişimcilik eğitiminin verilmesi ve 1-7 Mart Yeşilay Haftası ilgili etkinliklerin birleştirilmesi gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önerilerinin ardından toplantıya katılanların fikir ve taleplerine geçildi.

Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantı, hazırlıkların tamamlanması ve önerilerin değerlendirilmesi için yaklaşık 15 gün sonra bir daha yapılmak üzere çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Toplantı sonrası konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, ”Bu toplantının bir benzerini 2020 yılında da yapmıştık. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarından, Kurumlardan, Siyasi Partilerden kadın temsilciler istemiştik. Onlarla birlikte 8 Marta dair neler yapabilirizi konuştuk. 8 Mart bir kutlama değil anma günüdür. 8 Martı kadınların sorunlarını masaya yatırma günü olarak görüyoruz” dedi.

2021 yılında pandemi nedeni ile bir araya gelemediklerini kaydeden Başkan Köse, “ Bu yıl yine beraber karar verelim istedik. Hatta erkek katılımcımız da vardı. Zaten olmalı da. Bizim gibi düşünen, kadınların yanında olan erkekleri de görmek istiyoruz etkinliklerimizde. Daha önce de belirttiğim üzere Siyasi Partilerden, STK’lardan ve kurumlardan katılım sağlandı ve ortaya oldukça güzel öneriler çıktı. Yapılacak değerlendirmenin ardından 15 gün sonra bir araya gelerek programa son şeklini vereceğiz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi