Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların doyasıya eğlendiği, Ata’ya özlemini giderdiği bir şölene dönüştü.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikler Evren özden Çavuşoğlu’nun Dünyada 2. Türkiye’de ise ilk olan Barbie Bebek Sergisi açılışı ile başladı. 

Müzik Okulu Çocuk Korosu Müzik Dinletisi ve Belediye Başkanı Elif Köse ve çocukların hepsinin sahneye çıkması muhteşem bir görüntü oluştururken, verilen arada Kültür Müdürlüğü bahçesinde çocuklar için hazırlanan palyaço, yüz boyama, Karagöz – Hacivat gösterileri, çeşitli oyunlar ve yarışmalar, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramları yapıldı.

Çocuklar bahçede gönüllerince eğlenirken aileler de havanın sıcak olmasından yararlanarak günün keyfini çıkardılar.

Verilen arada Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ailelerle ve çocuklarla uzun süre sohbet ederken Başkan Köse’ye gösterilen ilgi gözlerden kaçmadı.

Günün son programı Safranbolu kent Tiyatrosu tarafından hazırlanan Küçük Prens isimli oyun sahnelendi.

Salonun hınca hınç dolduğu gösterilerin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, ”Yarınımız, geleceğimiz çocuklarımızın 23 Nisanı böylesine coşku ile kutlaması bizleri oldukça mutlu etti” dedi.

Biliyoruz ki onlar yarının doktoru, mimarı, hemşiresi diyerek sözlerine devam eden Başkan Köse, “Safranbolu Belediyesi olarak çocuklarımız için çeşitli projeler üretmeye, her zaman onların yanında olmaya gayret ediyoruz. 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz" diyerek ne kadar güzel söylemiş. Bu nedenle çocuklarımızın ışığı sönmemesi için elimizden geleni yapacağız.
” dedi. 

Etkinliklere de değinen Başkan Köse, “Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallemizde çocuklarımızla beraber olduk ancak 23 Nisan gerçekten son yıllarda olmadığı gibi vatandaşlarımızın da katılımı ile büyük bir coşkuya dönüştü. Bu beni ayrıca mutlu etti. Bu gün burada çocuklarımız özgürce, çeşitli oyunlar oynadılar, tiyatro gösterisi izlediler, kısaca gönüllerince eğlendiler. Ben bir kez daha tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi