2021 yılında 22’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Komite toplantısı bugün Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin başkanlığında gerçekleşti. 16- 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin ana teması ‘’Kültürel Miras ve Korumacılık’’yan teması ise ‘’ Ahilik Kültürü’’olarak belirlendi.

Festival Komite Başkanı Elif Köse ve festival komitesinin bir araya geldiği toplantıda, komite üyelerinin, festivalle ilgili görüşleri alındı.

Toplantının ardından açıklama yapan başkan Köse, 2021 yılında düzenlenecek olan festivalin ön hazırlıklarının başladığını söyledi. Kültür ekonomisi kapsamında festivaller kent ekonomisine ve tanıtımına çok büyük katkı sağlamaktadır ifadelerine yer veren başkan Köse; ‘’Bu festivallerin gerçekleştirildiği bölgeye çok boyutlu katkısından dolayı, uluslararası alanda bilinirliklerinin ve katılımcı sayılarının artırılması önem taşımaktadır. Pandemi gölgesinde gerçekleştireceğimiz festivalimizi geniş kitlelere ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi