Safranbolu Belediyesi’nin Avrupa Birliği Projelerinden biri olan “İpek Kozası İle Nakış“ kursları kapsamında, el becerilerini geliştirmek, ipek kozacılığı ile ilgili daha geniş bilgi sahibi olmak için 16 kursiyer İtalya’ya gitti.

 

20130128AW000877_01İtalya’da 4 hafta kalacak olan kursiyerlere Safranbolu Belediyesi Harita Mühendisi ve AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay eşlik ediyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Belediyesi'nin Avrupa Birliği projelerinin birer birer hayata geçmeye başladığını, geleneksel el sanatlarında İpek Kozası İle Nakış kursuna devam eden kursiyerlerin İtalya’ya gönderildiğini söyledi.
Kursiyerlerin burada el becerilerini geliştirmeleri adına, bu ziyaretin güzel bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Aksoy, "Şehrimizde beklide ilk defa başlatılan ipek kozası yetiştirme ve nakış ile Safranbolu’muzda bayanlara yönelik yeni bir iş kaynağı gelişmiş olacak. Safranbolu Belediyesi olarak gerek SAKEM, gerekse AB projeleri kapsamında yüzlerce bayana eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin sonunda bayanlar seçtikleri meslek dalında birer usta oluyorlar. Bizlere de onlarla gurur duymak kalıyor. İnşallah İtalya’ya giden kursiyerlerimizde birer usta olarak Safranbolu’ya sağ salim dönerler. Şimdiden hepsine başarılar diliyorum." dedi.

AB Projesi kapsamında İtalya’da 4 hafta eğitim görecek olan kursiyerler Karabük otobüs terminalinden belediye personeli ve aileleri tarafından uğurlandı.

Editör: Haber Merkezi